AFAD'tan ülke genelinde devam eden orman yangınları hakkında açıklama

AFAD'tan ülke genelinde devam eden orman yangınları hakkında açıklama

​Türkiye'de 5 ilde devam eden orman yangınlarıyla ilgili açıklama yapan AFAD, yangınlara havadan ve karadan müdahalenin devam ettiğini açıkladı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Antalya, Mersin, Osmaniye, Adana ve Muğla'da devam eden orman yangınlarıyla ilgili son bilgileri paylaştı.

Manavgat orman yangını

Dün öğle saatlerinde Manavgat ilçesinde 4 farklı noktada orman yangını meydana geldiği hatırlatılan açıklamada, yangına bir uçak, bir İHA, 19 helikopter, 192 arazöz, 30 iş makinası, 960 personel ve 30 su ikmal aracı ile havadan ve karadan müdahale edildiği belirtildi.

SAKOM’dan alınan bilgiye göre, yangında 3 kişi hayatını kaybetmiş, biri ağır olmak üzere 138 vatandaş etkilendi. Yangından etkilenen 58 vatandaşın tedavileri yapılmak üzere Sağlık Bakanlığı tarafından bölgeye 19 ambulans, 6 UMKE ve 1 mobil komuta aracı sevk edildiği kaydedildi.

Antalya AFAD İl Müdürlüğünden 4 araç ve 14 personel bölgede görevlendirildiği ifade edilen açıklamada, "Çalışmalara destek vermek üzere Afyonkarahisar AFAD İl Müdürlüğü’nden il müdürü ve 20 personel ile İzmir AFAD İl Müdürlüğü’nden il müdürü ve 7 personel Antalya’da görevlendirilmiştir. Ayrıca Isparta, Burdur, Konya, Karaman, Mersin, Kocaeli ve İstanbul illerinden Antalya Valiliği ile eşgüdüm halinde 19 arazöz, 17 itfaiye aracı ve 1 su tankeri bölgeye sevk edilmiştir.

Yangından etkilenebilecek alanlarda bulunan evler tahliye edilmiştir. Yangın nedeniyle birçok ev, iş yeri, ahır, tarım arazisi, sera ve araç zarar görmüştür. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden 24 personel 12 ekip halinde hasar tespit çalışmalarına başlamıştır. Tedbir amaçlı toplam 1.300 kişi kapasiteli 2 KYK yurdu ve 4 MEB pansiyonu hazır hale getirilmiştir.

Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait bir arazözün devrilmesi sonucunda sürücüsü yaralanmış ve tedavi altına alınmıştır." denildi.

Açıklamada, Kızılay tarafından bir sahra mutfak kiti ve 5 ikram aracı ile 20 bin 400 kişi/öğün kapasiteli beslenme üniteleri, 25 personel ile birlikte bölgeye sevk edildiği belirtildi.

Aydıncık orman yangını

Mersin'in Aydıncık ilçesinde orman yangını meydana geldiği belirtilen açıklamada, yangına 1 uçak, 5 helikopter ve 97 arazöz ile müdahale edildiği bildirildi.

Mersin AFAD İl Müdürlüğünden 3 araç ve 10 personel bölgede görevlendirildiği belirtilen açıklamada, Ankara, Niğde ve Karaman illerinden Mersin Valiliği ile eşgüdüm halinde 9 arazöz, 1 itfaiye aracı ve 1 su tankeri bölgeye sevk edildiği kaydedildi.

Barınma ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak Aydıncık’ta 135, Gülnar’da 500 ve Bozyazı’da 60 kişilik olmak üzere toplamda 695 kişilik kapasite hazırlandığı belirtilen açıklamada, hasar tespit çalışmaları amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 3 araç ve 6 personel görevlendirildiği bildirildi.

Osmaniye orman yangını

Osmaniye'nin Kırmacılı köyü mevkii ve Karacalar mevkiinde iki ayrı orman yangını meydana geldiği bildirilen açıklamada, yangınlara; bir uçak, 3 helikopter, 41 arazöz, 18 su tankeri, 20 iş makinası, 1 JCB, 2 TOMA, 9 tır, 24 arazi aracı ve toplam 312 personel ile müdahale edildiği ifade edildi.

Osmaniye AFAD İl Müdürlüğü’nden 1 araç ve 4 personel bölgede görevlendirildiği belirtilen açıklamada, AFAD eşgüdümünde Kilis, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay valiliklerinden bölgeye 7 su tankeri, 7 arazöz, 1 ekskavatör ve 3 itfaiye aracı sevk edildiği bildirildi.

Karacalar mevkiindeki yangın kontrol altına alınmış olup soğutma çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.

Adana orman yangını

Dün Adana’da 21 alanda orman yangınının çıktığı belirtilen açıklamada, yangınlara bir uçak, bir helikopter, 16 arazöz, 12 su tankeri, 8 itfaiye aracı, 4 iş makinası, 1 ekskavatör, 1 robet, 2 pikap, 5 araç ve toplam 345 personel ile müdahale edildi.

Meydana gelen yangınlardan 7 vatandaşın yaralandığı belirtilen açıklamada, Sağlık Bakanlığından 8 ambulans, 1 UMKE aracı ve 27 personel bölgeye sevk edildiği kaydedildi.

Adana AFAD İl Müdürlüğünden 4 araç ve 18 personel bölgede görevlendirildiği belirtilen açıklamada, Kozan ilçesinden Akdam, Akarca, Salmanlı, Kızlarsekisi, Ergenuşağı ve Bağözü mahallelerinden bin 680 vatandaşın, Aladağ ilçesinden ise 25 vatandaşın tahliyesi gerçekleştirildiği bildirildi.

Açıklamada, Kozan ilçesi Kızlarsekisi, Salmanlı, Gökyüzü, Kuytucak ve Akarca mahallelerinde, Aladağ ilçesi Boztahta köyünde tahliye çalışmaları devam ettiği ifade edildi.

Marmaris orman yangını

Muğla'nın Marmaris ilçesi, İçmeler Mahallesi‘ndeki ormanlık alanda yangın meydana geldiği belirtilen açıklamada, yangına bir uçak, 5 helikopter ve 30 arazöz ile müdahale edildiği bildirildi.

Muğla AFAD İl Müdürlüğünden 1 araç ve 4 personel bölgede görevlendirildiği ifade edilen açıklamada, yangın an itibariyle herhangi bir yerleşim yerini tehdit etmemekle birlikte, yangının yerleşim yerlerine doğru yayılması ihtimaline yönelik olarak tahliye planlamasına başlandığı kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.