Afet Konutları Tamamlandı

Afet Konutları Tamamlandı

İl Afet Acil Durum Müdürlüğünce kaynağı sağlanan ve Genç Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ihalesi yapılan afet konutlarının yapımı tamamlandı.

BİNGÖL-Konu ile ilgili Bingöl Genç ilçesi Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, Genç ilçesine bağlı Gerçekli, Kavaklı, Gözertepe, Yatansöğüt, Sırmalıova, Eskibağ, Alaaddin köylerinde ikamet eden ve afete maruz kalarak hak sahibi olan vatandaşlara ait afet konutlarının yapımının tamamlandığı bildirildi.

 

İlçede 142 konutun yapıldığı ve konutların 5 milyon TL'ye mal olduğu ifade edilen açıklamada," Yapılan afet konutlarının 17 tanesi Gerçekli, Kavaklı, Gözertepe köylerine ait, 26 tanesi Yatansöğüt, Sırmalıova, köylerine ait 28 tanesi Eskibağ ve Alaaddin köylerine ait toplamda 71 Afet konutu bitirilerek teslim edildi."denildi.

 

Afet konutlarının toplam 5 milyon 77 bin 376 TL'ye mal olduğunun ifade edildiği açıklamada: "Afete maruz kalan vatandaşlarımızın kalıcı konutları bitirilerek barınma ihtiyaçlarını karşılamak, daha rahat ve konforlu bir ortamda yaşamaları amaçlanmıştır. Vatandaşlarımızın herhangi bir afete maruz kaldıklarında zarar görmemeleri için depreme dayanıklı konutlar yapılarak, daha güvenli yerler seçilerek sel ve heyelan riski taşımayan yerlere afet konutları yapıldı" belirtildi.(Nihat Kanat-İLKHA)



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.