Afgan askeri 2 ABD askerini öldürdü

Afgan askeri 2 ABD askerini öldürdü

​Afgan ordusundan bir askerin, 2 ABD askerini öldürdüğü belirtildi.

ABD Merkez Komutanlığı, CBS News'e yaptığı açıklamada, bir Afgan askerinin ülkedeki iki Amerikan askerini öldürdüğünü belirtti.

Açıklamada, "ABD'li asker, 29 Temmuz 2019'da öldürüldü." denildi.

ABD'li yetkililer AP'ye yaptıkları açıklamada, eylemi gerçekleştiren şahsın yaralı olduğunu ve gözaltında tutulduğunu belirterek eylemin Afgan bir asker tarafından yapıldığını  doğruladı.

ABD ve müttefik kuvvetleri, son yıllarda artan içeriden saldırılarla karşı karşıya kaldı. 

ABD’nin North Ogden şehrinin Belediye Başkanlığı görevini geçici olarak donduran Brent Taylor, geçen yıl kasım ayında Kabil'de bir Afgan asker tarafından öldürülmüştü.

Taliban, ABD ile en uzun süren 18 yıllık savaşı sona erdirmek amacıyla ABD ile görüşmeler gerçekleştirse de ateşkes çağrısını reddediyor.

ABD, bu en uzun savaşında 2 bin 400'den fazla askerini kaybetti ve askeri harekattan yol, köprü ve enerji santrali inşasına kadar 900 milyar dolar para harcadı. Şu anda Afganistan’da yaklaşık 14 bin Amerikan askeri var.

Trump yönetimi, Afgan güvenlik güçlerini Taliban'a karşı donatmaya ve bu şekilde Taliban üzerinde bir müzakere baskısı kurmaya çalışıyor.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'da, Trump’ın 2020 seçimlerinden önce Afganistan’dan asker çekmeye başlamak istediğini söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.