Afganistan yönetimi Rusya'daki toplantıya katılacağını duyurdu

Afganistan yönetimi Rusya'daki toplantıya katılacağını duyurdu

​Afganistan'da Taliban hükümetinin üst düzey yetkililerinden bir heyet, 20 Ekim'de Rusya'da Afganistan meselesiyle ilgili Moskova Formatı’nda yapılacak toplantıya katılacak.

Taliban yetkililerinden Hanefi Vardek, Twitter'den yaptığı açıklamada, "Afganistan İslam Emirliği'nden üst düzey bir heyet, Rusya'nın resmi daveti üzerine Moskova'yı ziyaret edecek." dedi.

Afganistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Abdulkahhar Balki de Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Afganistan İslam Emirliği'nden Başbakan Yardımcısı Mevlevi Abdülselam Hanefi liderliğindeki üst düzey bir heyet, Moskova toplantısına katılacak ve karşılıklı çıkarları ilgilendiren konuları görüşmek üzere farklı devletlerin temsilcileriyle bir araya gelecek." ifadelerini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zakharova, dün yaptığı açıklamada, Moskova'nın Afganistan konusunda 20 Ekim'de yapılması planlanan Moskova formatındaki istişarelere katılmak üzere bir Taliban heyetinin gelmesini beklediğini duyurdu.

Moskova formatI, 2017 yılında Rusya, Afganistan, Hindistan, İran, Çin ve Pakistan'ın özel temsilcilerinin altı partili danışma mekanizması temelinde oluşturulmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.