Afganistan'da 57 Afgan güvenlik gücü mensubu öldürüldü

Afganistan'da 57 Afgan güvenlik gücü mensubu öldürüldü

Hükümetin ve Taliban'ın Katar'da barış görüşmelerine bir haftadan uzun süre önce başlamasından bu yana Afganistan'da Taliban savaşçılarıyla gece boyu süren şiddetli çatışmalarda en az 57 Afgan güvenlik gücü mensubunun öldürüldüğü bildirildi.

Eyalet Vali Yardımcısı Seyyid Muhammed Sedat, Uruzgan kentinde pazar gecesindeki çatışmalarda Taliban savaşçılarının güvenlik kontrol noktalarına saldırması sonucu Afgan güvenlik güçlerinden 24 kişinin öldürüldüğünü söyledi.

Yerel yetkililer; Bağlan, Takhar, Helmand, Kapisa, Belh, Meydan Vardak ve Kunduz illerinde de çatışma ve can kayıplarının olduğunu bildirdi.

Takhar'da en az 9 Afgan güvenlik gücü mensubu öldürüldü

Pazar gecesi Taliban saldırısında kuzeydoğudaki Takhar ilinde en az 6 asker ve 3 polisin öldüğü ve 4 polisin de yaralandığı belirtiliyor.  

Çatışmanın Dast Kala ilçesine bağlı Nav Abad köyünde, güvenlik güçlerine yönelik Taliban saldırısında gerçekleştiği ifade edildi.    

Yerel Kaynaklar, "Çatışmalar bir saat sonra sona erdi ve Taliban da çatışmalarda can verdi ancak henüz kesin bir bilgi yok" dedi.

Kapisa polisi: Tagab ilçesinde de en az 8 güvenlik gücü mensubu öldürüldü

Kapisa'nın Tagab ilçesinde de Taliban ile çıkan çatışmada en az 8 güvenlik gücü mensubu öldürüldü. Kapisa polisi, çatışmanın pazar günü gece yarısından sonra başladığını ve pazartesi sabahına kadar devam ettiğini söyledi.  

Eyalet valisi sözcüsü Münir Ahmad Farhad, kuzeydeki Balh eyaletinde, Taliban'ın pazartesi sabahı eyaletin Hewad ilçesindeki Ulusal Güvenlik Müdürlüğü'nün (NDS) bir karakoluna saldırdığını söyledi.   

Polis sözcüsü Cemal Barikzai: Taliban, pazar akşamı Kandahar'ın Maroof ilçesinde 7 Afgan güvenlik görevlisini öldürdü.  

İl polis sözcüsü Jamal Barikzai'ye göre Taliban, pazar akşamı Kandahar'ın Maroof ilçesinde bir Afgan güvenlik karakoluna saldırarak 7 Afgan güvenlik görevlisini öldürdü.  

Barikzai, "Saldırıda Taliban da can verdi. Ancak sayılarını netleştiremedik." dedi.  

Taliban henüz saldırılar hakkında açıklama yapmadı.

Belh eyalet valisi sözcüsü Münir Ahmet Ferhat'a göre, Taliban, Belh'te Afganistan'ın casus örgütünün 3 üyesini rehin aldı.

Taliban ve Afgan hükümetini temsil eden müzakere ekipleri, barış görüşmelerinin başladığı 12 Eylül'den bu yana Katar'ın başkenti Doha'da bir araya geliyor. Ancak özellikle ateşkes konusunda çok az ilerleme kaydedildi.

Doha'daki görüşmelerin sürecin tartışma kurallarını ve düzenlemelerini geride bırakamadığı ve tarafların çoğu konuda birbirinden uzak durduğu belirtiliyor.

Ne olmuştu?

Taliban'ın resmi sözcüsü Zebihullah Mücahid, 19 Eylül'de sosyal medya hesabı twitter'den yaptığı paylaşımda "Yalancı düşman, Hanabad'ın Nike Paye Seyyid Ramazan köyünde sivil evleri bombaladı. Bugün, içinde kadın ve çocukların da bulunduğu 23 sivil şehit oldu. 17 sivil yaralandı. Çok sayıda ev yıkıldı." paylaşımında bulunmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.