Afganistan’da çocukların yarısı okula gidemiyor

Afganistan’da çocukların yarısı okula gidemiyor

Afganistan’da yaklaşık 4 milyon çocuğun okula gidemediği, kız çocuklarının ise yüzde 60’ının eğitimden yoksun olduğu açıklandı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF'in yaptığı bir araştırma, Afganistan'da çocukların neredeyse yarısının okula gidemediğini ortaya koydu. Yapılan araştırmaya göre, yaşı 7 ile 17 arasında olan yaklaşık 3 milyon 700 bin çocuk, eğitim olanaklarından yararlanamıyor.

UNICEF'in yaptığı araştırmada, çocukların okula gidememesinin en önemli nedeninin tırmanan savaş ve halk arasında artan yoksulluk olduğu belirtildi.

Çatışmalar nedeniyle halkın ülke içinde göçe zorlandığı belirtilerek, insani yardım kuruluşlarının verilerine göre 2018 yılında savaş nedeniyle yaşadığı yeri terk etmek zorunda kalan kişi sayısının yaklaşık 100 bin olduğu kaydedildi.

UNICEF, çatışmaların yoğun yaşandığı bölgelerde okulların kapandığını ve okul yolunun tehlikeli olacağı gerekçesiyle ailelerin çocuklarını okula göndermediğine dikkat çekti. Afgan hükümetinin verdiği bilgilere göre, ülkedeki çatışmalar nedeniyle yaklaşık bin okulun kapatıldığı tahmin ediliyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.