Afganistan'da operasyonlarda 107 kişi öldü

Afganistan'da operasyonlarda 107 kişi öldü

Afganistan'da son bir haftada Taliban'a 70 operasyon düzenlendiği, son 24 saatte ise 107 taliban mensubunun hayatını kaybettiği bildirildi

Afganistan’ın genelinde Taliban’a karşı son 24 saatte düzenlenen operasyonlarda örgüt mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 107 Taliban üyesi ile dört polis öldü.

Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Sedik Sediki, basına yaptığı açıklamada, ülke genelinde Taliban saldırılarının artığını dile getirerek, son 24 saatte Kunar, Faryab, Kandahar, Vardak, Logar ve Helmand kentlerinde 80 Talibanın etkisiz hale getirildiğini iddia etti. Sediki, bu operasyonlarda 47 Talibanın yaralandığını, üç polisin öldüğünü belirterek, Taliban tarafından düzenlenen saldırıların başarısız olduğunu öne sürdü.

Afganistan'ın kuzey illerinden Kunduz ve Tahhar'da da Taliban’la güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 28 kişi öldü.

Kunduz Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Said Server Hüseyni, Taliban’ın Çardere'ye saldırmasının ardından çatışma çıktığını belirtti. Yaklaşık üç gündür devam eden çatışmada 16 Talibanın hayatını kaybettiğini ifade eden Hüseyni, 19 Talibanla beş polisin yaralandığını bildirdi. Hüseyni, çatışmalar sonucu Taliban’ın yönetiminde bulunan 10 köyün tekrar ele geçirildiğini duyurdu.

Tahhar Emniyet Müdürlüğü sözcüsü Abdul Halil Esir ise örgüt mensuplarının Tahhar'ın Hoca-i Gar ilçesinin Pul Mumin bölgesindeki polis karakoluna saldırmasının ardından çıkan çatışmada 11 Talibanla bir polisin öldüğünü, bir Talibanla 7 askerin yaralandığını kaydetti.

BİR HAFTADA TALİBAN’A 70 OPERASYON DÜZENLENDİ

Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Sediki, geçen bir hafta içinde Afgan güçleri tarafından Taliban’a yönelik 70 civarında operasyon düzenlendiğini açıkladı. Sediki, "Ülkenin değişik bölgelerinde Afgan güçleri Taliban’la çatışıyor. Talibanın kayıpları çok yüksek, her cephede mağlup oluyorlar" iddiasında bulundu.

Sediki’nin verdiği bilgiye göre, geçen yıllar gibi bu yıl da havaların ısınması ile Taliban saldırılarında ciddi artış görüldü. Pakistan’ın açık bir şekilde Taliban başta olmak üzere değişik örgütlere destek verdiğini iddia eden Sediki, "Şu an Pakistan’ın Veziristan bölgesinde 168 örgüt bulunuyor. Pakistan istihbaratı bu örgütlere hem eğitim hem de mali destek veriyor, sonra onları Afganistan ve diğer ülkelerde kullanıyor" diye konuştu.

Birleşmiş Milletler başta olmak üzere tüm dünyanın Pakistan’ın teröre destek verdiğini bildiğini savunan Sediki, “Biz Pakistan’dan Birleşmiş Milletler'de şikayetçi olduk. BM bu konuyu dikkate almalı, yoksa Pakistan’da eğitim gören teröristler tüm dünya için bir tehlike olabilir" ifadesini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.