Afganistan'da üniversite eğitimi artık karma yapılmayacak

Afganistan'da üniversite eğitimi artık karma yapılmayacak

​Afganistan Yüksek Öğretim Bakan Vekili Şeyh Abdulbaki Hakkani, bundan sonra erkek ve kız öğrencilerin ayrı sınıflarda eğitim göreceğini, öğretmenlerin de hemcinslerine ders vereceğini kaydetti.

Yeni Taliban hükümetinin Yüksek Öğrenim Bakan Vekili Abdulbaki Hakkani, başkent Kabil'de basın toplantısı düzenledi.

Hakkani, üniversitelerdeki karma eğitimin artık uygulanmayacağını belirterek, "Karma eğitim İslami ilkelere ve ulusal değerlere aykırı olması nedeniyle kız ve erkekler artık birlikte okumayacak." dedi.

Hakkani ayrıca, erkek ve kız öğrencilere hemcinsleri olan öğretmenler tarafında ders verileceğini, kızlar için yeterli kadın hoca bulunmadığı takdirde erkek hocaların perde arkasından ders verebileceğini söyledi.

Hakkani, "Afganistan'daki yükseköğretim kurumları, programdaki değişiklikler ve üniversitelerin finansmanıyla ilgili sorunların çözülmesinden sonra bir hafta içinde çalışmalarına devam edecek." diye belirtti.

Yeni eğitim sisteminin, ülkenin geleceği için deneyim kazanmak üzere yurt dışına gönderilecek yetenekli öğrencileri ve kız öğrencileri belirleyeceğini vurgulayan Hakkani, yurt dışında bulunan erken ve kadın Afgan öğretmenleri, anavatanlarına dönmeye çağırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler