Afganistan'daki depremde ölü sayısı 1000'i aştı

Afganistan'daki depremde ölü sayısı 1000'i aştı

​Afganistan'ın Paktika eyaletinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde vefat edenlerin sayısı 1000'i, yaralı sayısı ise 1.500'ü aştı.

Afganistan İslam Emirliğinin resmi haber ajansına Bahtar'a konuşan Paktika yetkilileri, depremde hayatını kaybedenlerini sayısının 1000'i aştığını, yaralı sayısının da 1500'e yükseldiğini ifade etti.

Afet Yönetiminden Sorumlu Devlet Bakanlığı, 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından özellikle kırsaldaki yüzlerce evin yıkıldığını, bini aşkın hayvanın da telef olduğunu bildirdi.

Öte yandan Afgan Kızılayı da bölgeye yardım gönderdi. Yardımlar arasında; 4000 adet battaniye, 800 çadır, 800 mutfak eşyası, 800 branda, 1500 ev gereci, yüzlerce yatak, yastık ve gıda kolisi yer aldı. Bölgeye yönelik yardımların devam edeceği belirtildi.

Depremden etkilenen bölgelerdeki çalışmaların sürdüğü, ölü sayısının artmasından endişe duyulduğu belirtildi.

Ahundzade'den dünyaya yardım çağrısı

Öte yandan Afganistan İslam Emirliği lideri Molla Hibetullah Ahundzade, yayımladığı taziye mesajında depremde ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa temennilerinde bulundu.

Emirliğin Afet Yönetimi Bakanlığına, ilgili tüm yetkililer ile halka çağrıda bulunan Ahundzade, herkesi yardım seferberliğine katılmalarını istedi.

Ahundzade, uluslararası toplumu, hayır kurumlarını ve tüm insani yardım kuruluşlarını bu büyük trajedide Afgan halkına yardım etmeye çağırdı. (İLKHA)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler