Afganistan'daki patlama NASA uyduları tarafından bile görüntülendi

Afganistan'daki patlama NASA uyduları tarafından bile görüntülendi

Afganistan'ın Herat eyaletinin İslam Qala geçidinde doğal gaz ve yakıt yüklü 500'den fazla kamyonun çoğunun hala alevler içinde olduğu belirtildi. Afgan yetkililer ve İran devlet medyasına göre, büyük yangında en az 20 kişi yaralandı.

Sınır kapısındaki 2 patlamanın NASA uyduları tarafından uzaydan tespit edilebilecek kadar güçlü olduğu kaydedildi. Patlamalar, yerel saatle 13.10 ve 13.42'de meydana geldi.

Patlamadan önce cumartesi günü çekilen uydu fotoğrafları, düzinelerce tankerin sınır kapısına park ettiğini gösteriyor.

Eyalet valisi Waheed Qatali, cumartesi öğleden sonra Herat eyaletindeki İslam Qala sınır kasabasındaki gümrük ofisinde büyük bir yangın çıktığını söyledi. Görgü tanıkları düzinelerce akaryakıt kamyonunun alev aldığını ve yayıldığını ifade etti.

Herat eyalet valisi Wahid Qatali, dün ilk müdahalede bulunanların kontrolden çıkmış yangından etkilendiğini aktardı. Qatali, bin 200'den fazla kamyonun kurtarıldığını belirtti. Yerel kaynaklar, 20 ila 60 yaralının olduğunu ifade ediyor.

İran'ın yarı resmi ISNA haber ajansı, yangında yaklaşık 50 milyon dolarlık mal ve sevkiyat kaybı olabileceğini aktarırken zararın bunun 2 katı olduğu dile getiriliyor.

İslam Qala sınır kapısı, Herat şehrinin yaklaşık 120 kilometre batısında yer alan ve Afganistan-İran arasında önemli bir geçiş yoludur.

Afganistan Güç Tedarik Bakanlığı Sözcüsü Wahidullah Tawhidi, yangının bugün devam ettiğini ve patlamaların İran-Afganistan arasındaki elektrik şebekesini kapatarak Herat'ı karanlıkta bıraktığını söyledi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.