Afganistan'daki saldırıda ölenlerin sayısı 103'e yükseldi

Afganistan'daki saldırıda ölenlerin sayısı 103'e yükseldi

Afganistan'ın başkenti Kabil'de dün düzenlenen ambulanslı bombalı araç saldırısı nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 103'e yükseldi.

Afgan yetkililerin verdiği bilgiye göre, dün başkent Kabil'deki bomba yüklü ambulanslı saldırı nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 103'e yükseldi.

İçişleri Bakanlığı eski binası ve bir hastane yakınında gerçekleştiğini belirtilen ve Taliban'ın üstlendiği saldırıda, saldırganın patlayıcı yüklü ambulansı 'hasta naklediyorum' diyerek güvenlik noktasından geçirip patlattığı, patlamanın şiddetiyle bölgedeki onlarca binada hasar oluştuğu ve bazılarının yıkıldığı belirtilmişti.

İçişleri Bakanı Wais Ahmad Barmak yaptığı açıklamada, 235 kişinin yaralandığını ve ölenlerin sayısının 103'e yükseldiği belirtti. Bakan, ayrıca patlamada ölen ve yaralananlar arasında polislerin de bulunduğunu ifade etti.

Saldırıdan kurtulanlardan esnaf Ahmad Fahim, patlamadan dolayı bölgede esnaflık yapan birçok kişinin ya öldüğünü ya da yaralandığını söyledi.

Patlamanın tüm kentte hissedildiği ve toz bulutuna neden olan saldırı nedeniyle Afganistan'da bir günlük yas ilan edildi ve bayraklar yarıya çekildi.

İLKHA




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler