Afganistan'daki selde ölenlerin sayısı 190'a yükseldi

Afganistan'daki selde ölenlerin sayısı 190'a yükseldi

​Afganistan'da geçen hafta etkili yağışın ardından meydana gelen sellerde şu ana kadar 190 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Afganistan Ulusal Afet Yönetimi Otoritesine göre, Afganistan'daki son sel felaketinin ölü sayısı 190'a ulaştı ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 172 sivili yaraladı.

Afet Yönetimi ve İnsani İşlerden Sorumlu Devlet Bakanı Ghulam Bahauddin Jilani, düzenlediği basın toplantısında, ülke genelinde meydana gelen sel felaketleri nedeniyle en az 190 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Sel nedeniyle 172 kişinin de yaralandığını söyleyen Jilani, yaklaşık 1055 evin tamamen yıkıldığını ve 2 bin 960 binanın kısmen hasar gördüğünü de sözlerine ekledi.

Jilani, 12 ila 15 kişinin hala kayıp olduğunu ve Pazartesi akşamı en kötü etkilenen Parwan eyaletinde bir çocuğun cesedinin bulunduğunu söyledi.

Şiddetli seller Parwan, Kabil, Kapisa, Wardak, Logar, Panjshir, Nangarhar, Paktia, Paktika, Nuristan, Laghman, Khost, Kunar ve Bamyan vilayetlerinde tarım arazileri, mahsuller, yollar ve otoyollarda da yaygın hasara neden oldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.