Afiye Sıddıki Vakfı: Afiye Sıddıki üzerinden İslam dünyasına korku salınmak isteniyor

Afiye Sıddıki Vakfı: Afiye Sıddıki üzerinden İslam dünyasına korku salınmak isteniyor

ABD'nin kaçırıp hapsettiği Afiye Sıddıki için HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı tarafından çevrimiçi olarak uluslararası bir panel düzenlendi.

Amerika’da kurulan Afiye Sıddıki Vakfı yöneticilerinden Mauri Saalakhan panelde yaptığı konuşmada, "Pakistan ziyaretimizden sonra bir etkinlik düzenlendi. Afiye'nin siyasi esir olarak tutulmakta olduğunu ve onun durumunun en kötü bireysel adaletsizlik vakası olduğunu öğrendim. Bu sözler benim kalbimde ve beynimde yankılandı. Hep bu soruyu sorduk neden Afiye? Cevabım şu; çünkü bu kadının hikayesi benzersizdir. Peygamber Efendimizin (Sallalahu Aleyhi Vesellem) 'Bu maddi dünya inananlar için bir hapistir' diye bir hadisini duymuştum. Ümit var olmak için bir sebebim var. Ben de bir mahkûmum bu dünyada. Afiye, zulüm gördüğü ve mazlum olduğu için sahip çıkılması gereken biridir. Biz Müslümanlar, Amerika zindanlarındaki kız kardeşimize sahip çıkmalıyız." dedi.

Saalakhan "2014 yılında Pakistan’a yaptığım ziyaretin ardından, Afiye Sıddıki için ağır tecrit altında hapiste tutulduğu Texas’ta bir dizi gösteri düzenledik. Burada ABD’nin eski Başsavcısı Ramsey Clark’ın, Afiye Sıddıki’nin davası için, ‘Bütün kariyerim boyunca bu kadar açık bir adaletsizliğe şahit olmadım. O, kimseye ateş etmedi. Kimseyi öldürmeye teşebbüs etmedi. İşin gerçeği ona üç el ateş edildi,’ sözlerini bizzat kulaklarımla işittim. Yıllarca bu sözler kulaklarımda yankılandı.

İnsanlar bana, ‘Dünyada çok sayıda adaletsizlik yaşanıyor. ABD’de haksız yere hapiste tutulan çok sayıda kişi var. Niçin bu kadar enerjini ve zamanını sadece bu kadın için harcıyorsun,’ diye soruyorlar.  Onlara cevabım şu oluyor: Çünkü bu kadının yaşadıkları, birçok açıdan modern zamanlarda örneği olmayan bir dram oluşturuyor.

Bugüne kadar karşılaştığım hiçbir dram beni Afiye Sıddıki’nin dramı kadar etkilemedi. İnsan hakları konusunda yaptığım faaliyetler sırasında çok sayıda olayla karşılaştım. Fakat niçin Afiye'nin durumunu bu kadar fazla önemsiyorum? Bunun nedenlerini şöyle sıralayabilirim: Birincisi, o şu anda baskı altında bulunuyor. İkincisi, onun kadın olmas. Çünkü İslam dini baskı altında bulunan kadınları ayrı bir kategoriye koruyor. Üçüncüsü, Afiye'nin Müslüman kadınların karakterini sergileyen ve insanların hayatlarını kolaylaştırmaya çalışan biri olması. Dördüncüsü, onun maruz bırakıldığı baskı ve işkencelerle İslam dünyasına korku salmak için bir sembol olarak kullanılması. Beşincisi, ona karşı yapılan korkunç baskı ve işkencelerin hala devam etmesi. Altıncısı, Afiye'nin davasının İslam dünyası için bir turnusol kâğıdı görevini görmesi." ifadelerine yer verdi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.