Ağrı Devlet Hastanesi anjiyo ünitesi faaliyete girdi

Ağrı Devlet Hastanesi anjiyo ünitesi faaliyete girdi

Ağrı'da, anjiyo ünitesinin olmayışı sorunu bitiyor. Ünitenin tam teşekküllü faaliyete girmesi ile birlikte hastaların Van ve Erzurum illerine sevk edilmelerinin önüne geçilecek.

Ağrı Devlet Hastanesi anjiyo ünitesi faaliyete girerek hasta kabulüne başladı. Kasım ayı ortalarına kadar Siyami Ersek Hastanesi'nden gelen doktorlarla ilk etapta tadavilerin yapılması planlanıyor. Kasım ayında ünite setlerinin tümünün gelmesi ile birlikte ameliyatların Ağrı ilinde yapılması planlanıyor.

Konu hakkında açıklama yapan AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, 2020 yılında ikinci devlet hastanesi ihalesini de yapacaklarını belirtti.

Çelebi, "İkinci devlet hastanemizi, 2020 tarihinde, Allah bir sıkıntı vermezse, projesi bittikten sonra ihale aşamasına girecek. Özellikle ilimizin sorunlarından bir tanesi ve seçildiğimiz tarihten itibaren de dillendirdiğimiz anjiyo ünitesi sıkıntısı mevcuttu. Bizim 56 bin metrekare kapalı hastanemiz var. Bütün yoğun bakım üniteleri olmak üzere kanserle ilgili ünitelerimiz dâhil olmak üzere hepsini açtık. Geçen hafta Sayın Sağlık Bakanı'mız ile görüştük, buradan Bakan'ımız Fahrettin Bey'e teşekkürlerimi iletiyorum. Kızılcahamam'da da kendisi ile görüştük. En son noktamız şu oldu, ilimiz ile ilgili 2 tane MR'ımız ekim ayı sonunda ihaleye çıkıyor. Anjiyo ünitemizde bugün Siyami Ersek Hastanesi Başhekimi ve hemşerimiz Prof. Dr. Cevdet Uğur Koçoğulları da buraya geldi. Allah bir sıkıntı göstermezse, yarından itibaren küçük hasta olarak, damardan girme şekli ile anjiyomuza başlayacağız. Asıl anjiyomuz Kasım ayının 15’i itibari ile başlayacaklar. Temel hedefimiz şu, tıp fakültesi, kadın doğum ve çocuk hastanesi, MR'larımız ve anjiyolarımız ile birlikte bundan sonra ne Van ve ne de Erzurum'a hastalarımızın gönderilmemesi konusunda çalışma yürütüyoruz. Ziyaretimizin sebebi de bu, memleketimiz için iyi bir müjde olur. Sağlık konusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları şudur; Ağrı'ya ne gerekiyorsa onu yapacağız. Siyami Ersek Hastanesinden şu anda her hafta bir doktor buraya gelecek, ta ki bizim setimiz var, Koşuyolu Devlet Hastanesi tarafından ihalesi yapıldı. Önümüzdeki ayın 15'ine kadar bu setlerimiz geldiği zaman ameliyatlarımız burada yapılacak." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler