Ağrı Diyanet-Sen Şube Başkanı: Temennimiz camilerin eski günlerine dönmesidir

Ağrı Diyanet-Sen Şube Başkanı: Temennimiz camilerin eski günlerine dönmesidir

Normalleşme süreci ile birlikte camilerin açılacağı tarihin belirlenmesi üzerine açıklama yapan Diyanet-Sen Ağrı Şube Başkanı Yasin Çınar, tedbirler alınarak camilerin eski günlerine dönmesini temenni ettiklerini belirtti.

Coronavirus (Covid-19) salgını ile mücadele ve alınan tedbirler doğrultusunda camiler cemaatle namaz kılmaya, cuma, kandil ve Ramazan ayı günlerinde ise tamamıyla ibadet edilmeye kapatılmıştı. 4 Mayıs’ta normalleşme takviminin açıklanmasının ardından camilerde ne zaman cemaatle namazın kılınacağı ise merak edilmeye başlanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında geçtiğimiz günlerde yapılan MYK’da normalleşme süreci ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında hazırlanan 4 aşamalı eylem planı açıklanırken, bu açıklamalardan biri de cuma namazı ile ilgili oldu.

Camilerde cuma namazının dış mekân ile birlikte topluca kılınmaya başlanması 12 Haziran olarak değerlendiriliyor. Cuma namazında fiziki mesafe ve maske zorunlu olacak.

12 Haziran günü ilk cuma namazının cemaatle kılınması ile cemaatle namaz kılınmasına açılmasının planlandığı camiler için tedbirler doğrultusunda ibadetler yerine getirilmesi gerektiğini savunan Diyanet-Sen Ağrı Şube Başkanı Yasin Çınar, toplu namaz kılınması nedeni ile camilerin durumunun farklı olduğunu belirtti.

"Dinimiz insan sağlığına çok önem veriyor"

Çınar, "Diyanet İşleri Başkanlığımız dünyada salgın olan yeni tip Coronavirus ile mücadele kapsamında alınan tedbirler gereğince camilerde toplu namaz kılmasını yasakladı. Dinimiz insan sağlığına çok önem veriyor ve vermektedir. Bundan dolayı sağlığımızı riske atacak durumlardan kaçınmamızı ve bununla ilgili gerekli tedbirleri almamız gerektiğini belirtiyor. Camileri; AVM'ler, üniversite, okullar ve diğer alanların açılması ile karşılaştırmak doğru değildir. Toplu olarak yapılacak ibadetlerden doğacak riskler sebebiyle camilerimizin durumu daha farklıdır. Bilim Kurulunun ve Sağlık Bakanı'nın tavsiyeleri dikkate alınarak hareket edilmesi cami cemaatinin ve toplum sağlığı için çok daha önemli olacaktır. Bir an önce normalleşme sürecinin başlaması ve camilerimizin de tekrar eski günlerine dönmesi bizlerin de temennisidir." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.