Ağrı Doğubayazıt Gürbulak köyü kutlu doğum etkinliği foto 2017

Ağrı Doğubayazıt Gürbulak köyü kutlu doğum etkinliği foto 2017

Peygamber Sevdalıları Platformu Doğubayazıt Koordinatörlüğü tarafından Gürbulak köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Doğubayazıt Koordinatörlüğü tarafından İran sınır kapısına bakan Gürbulak (Gurcibılax) köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Program, Tuncay Sevinç’in Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Peygamber sevdalıları mevlithan ekiplerinin okuduğu Mevlid-i Şerif'in ardından platforma üye deneklerden Mustazflar Cemiyeti Doğubayazıt Şube Başkanı Ahmet Zariç günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Konuşmasına gördüğü bir rüyayı anlatarak başlayan Zariç, "Bundan yaklaşık bir yıl önce gördüğüm bir rüyada yüksek bir dağın eteklerinde bir halk toplanmış Peygamber Efendimizin Kutlu Doğum'unu kutluyorlardı. Rüyadaki etkinlikte sunuculuk yapan şahıs konuşmalarını yapmak üzere Hz. Muhammed’i (sav) çağırdı ve efendimiz platforma çıkarak Kutlu Doğum'a gelenleri selamladı ve hasbihal etti." şeklinde gördüğü rüyayı anlattı.

Kutlu Doğum etkinliklerin bidat olduğunu söyleyenlere tepki gösteren Zariç, "Kendini bilmez birkaç grup çıkmış Kutlu Doğum etkinliklerinin bidat olduğunu iddia ediyor. Hadi bakalım onlarda kalkıp yemin ederek desinler ki ‘bizde rüya gördük ki efendimiz rüyamıza geldi ve kutlu doğumların bidat olduğunu söyledi’ desin. Vallahi onlar sizin birliğinizi, kardeşliğinizi istemiyorlar, onların tek yaptıkları ‘bu bidattir, şu bidattir’ demektir” ifadelerini kullandı.

Konuşmadan sonra sahneye çıkan ilahi sanatçılarından Resul Taştan ve Mustafa Gültekin Peygamber Efendimize ithafen ilahi ve ezgiler seslendirdi. Minik çocukların dillerinden kısa ayet ve hadisler okunduktan sonra "Hak ve Adalet" temalı tiyatro gösterisi sahnelendi.

Program Cemal Arvas’ın yaptığı dua ile sona erdi.

İLKHA

















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.