Ağrı Doğubayazıt'da PKK operasyonu: 6 gözaltı

Ağrı Doğubayazıt'da PKK operasyonu: 6 gözaltı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde gerçekleştirilen PKK operasyonunda 6 kişi gözaltına alındı. Operasyonda çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Ağrı'da PKK'ye yönelik operasyon gerçekleştirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, PKK'ye yönelik bugün sabahın erken saatlerinde gerçekleştirilen operasyonda, kamu kurumlarına ve kamu görevlilerine yönelik suikast yapmak amacıyla fırsat arandığı, bu amaçla PKK'lilerin kırsal alandan gelerek Doğubayazıt ilçe merkezinde bulunan bazı ikametlerde kaldıkları ve keşif yaptıkları belirlendiği ifade edildi.

6 kişinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamanın devamında, "Bu doğrultuda PKK/KCK silahlı terör örgütü kırsal alanda sorumlu düzeyde faaliyet yürüten ve silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan çok sayıda aranma kaydı bulunan BRÜSK kod adlı S.T. isimli örgüt üyesi ile birlikte 5 şüpheli daha gözaltına alınmıştır." denildi.

Açıklamanın sonunda şu ifadeler yer aldı: "Çok sayıda mühimmat, örgütsel içerikli doküman, kitap, mektup, gazete küpürleri, örgüt mensuplarına ait fotoğraflar, örgütü simgeleyen bez parçaları, dijital materyaller, para, ziynet eşyası ve leşker olarak tabir edilen çocuk kıyafeti ele geçirilmiştir."

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.