Ağrı Doğubayazıt'ta minik namaz yarenlerinden coşkulu etkinlik

Ağrı Doğubayazıt'ta minik namaz yarenlerinden coşkulu etkinlik

Ağrı’nın Doğubayazıt içesinde Kur’an Nesli Platformu tarafından çocuklara yönelik bir etkinlik düzenlendi.

Kur’an Nesli Platformu tarafından ekim ayının namaz ayı olarak ilan edilmesinin ardından platform üyesi STK’lar tarafından çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şubesi de ekim ayı başından bu yana verdiği namaz eğitimi sonrasında bir etkinlik düzenleyerek 5 ila 12 yaş arası çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.

İlk önce Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şubesi önünde toplanan minik namaz yarenleri ve aileleri etkinliğin düzenlendiği salona kadar yürüdüler.

Doğubayazıt halkının ve yol boyu esnafın ilgi gösterdiği minikler “namaz dinin direğidir, nimêj situna dîne, baba beni namaza kaldır, anne bana namazı öğret” sloganlarıyla coşku içerisinde etkinliğin yapıldığı salona geldiler.

Sunuculuğunu Serpil Zariç’in yaptığı program, Rojda Türkmen ve Gülsüm Aksoy hocaların okuduğu Kur’an-ı Kerim ve meali ile başladı. Ardından Mustazaflar Cemiyeti Yarım Elma Çocuk Bahçesi öğrencileri tarafından Rabbi Yessir duası okundu.

Sadece kadın ve çocukların bulunduğu programda günün anlam ve önemine ilişkin Raize Sonar Hoca bir konuşma yaptı. Sonar, yaptığı konuşmada namazın hayatımızdaki önemine dikkat çekerek, “Bizler ebeveynler olarak öncelikle evlatlarımıza namazı öğretmeliyiz. Başka yerlerde veya başkaları tarafından İslami eğitim görmesini beklememeliyiz. Özellikle bizler namazı dosdoğru kılarsak çocuklarımıza da bu terbiyeyi vermiş oluruz.” dedi.

Sonar’ın konuşmasından sonra Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şubesi kız çocukları ilahi grubu tarafından ilahiler seslendirildi. Programda namaz konulu şiirler okunduktan sonra, namazı yeni öğrenen çocuklar sembolik olarak iki rekât namaz kıldılar.

Eğitim süresi boyunca hafta içi ve hafta sonları Yarım Elma Çocuk Bahçesinde namaz eğitimi gören çocuklara verilen namaz sertifikası ve hediyeler ile program sona erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.