Ağrı İHH evi yanan aileye eşya yardımında bulundu

Ağrı İHH evi yanan aileye eşya yardımında bulundu

Ağrı merkez 100.Yıl Mahallesi'nde kirada oturdukları evde çıkan yangından dolayı mağdur olan 5 kişilik aileye, Ağrı İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği tarafından ev eşyası yardımı yapıldı.

Merkez 100. Yıl Mahallesi'nde geçtiğimiz hafta Cumartesi günü gece geç saatlerde, maddi durumu düşük 5 kişilik ailenin oturdukları evde yangın çıktı. Çıkan yangınla birlikte hem oturdukları evi hem de bütün eşyalarını kaybeden aile, dışarıda kaldı.

Haber verilmesi üzerine mağdur aileye ulaşan Ağrı İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği gönüllüleri, hayırseverlerin de desteği ile aileyi kiraladıkları eve yerleştirerek eşya yardımında bulundu.

Gönüllülerle birlikte mağdur ailenin ev eşyalarını taşıyıp çocuklara çeşitli oyuncaklar vererek çocukları sevindiren Ağrı İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Başkanı Kerem Engin, "Geçtiğimiz cumartesi gecesi maalesef bu ailemizin kirada kaldıkları evde yangın çıktığını ve ailemizin dışarıda kaldığını öğrendik. Yerinde yaptığımız incelemeler sonucunda evlerinin tamamen yanıp kullanılamaz hale geldiğini ve ailenin kış günü dışarıda kaldığını gördük. Dernek olarak yaptığımız çağrılar sonrasında da hayırsever vatandaşlarımız konuya duyarsız kalmadı. Bizlere ihtiyaç sahibi bu kardeşlerimizin sıkıntısını giderebilmek için katkıda bulunacaklarını söylediler. Bunun üzerine biz de Ağrı İHH olarak bu günde hayırseverlerimizin desteği ile ailemize yeni tutulan kiralık eve acil ihtiyaç duydukları ev eşyaları gıda ve bazı mutfak malzemeleri getirerek destekte bulunduk. Bu iyiliğe sebep olan tüm hayırseverlerden Allah razı olsun" dedi.

Aile reisi 3 çocuk babası Ömer D. ise yapılan yardım için hayırseverler ve Ağrı İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği gönüllülerine teşekkür eti. Aynı zamanda epilepsi hastası olduğunu belirten Ömer D. kimi zaman çobanlık yaparak kimi zaman da inşaatlarda çalışarak geçinmeye çalıştığını söyledi.


Ağrı İHH evi yanan aileye eşya yardımında bulundu

Ağrı İHH evi yanan aileye eşya yardımında bulundu

Ağrı İHH evi yanan aileye eşya yardımında bulundu

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.