Ağrı kan bağışı noktasında hassas

Ağrı kan bağışı noktasında hassas

Ağrı'da faaliyete giren Kızılay Kan Bağış Merkezinde her gün 50-60 ünite kan toplanıyor.

Kızılay Ağrı Şubesi Başkanı Orhan Tatlı, kan bağışı noktasında Ağrılıların hassas olduğunu kan alma merkezini faaliyete koyarak gördüklerini belirtti.

Kan alma merkezi ile alakalı Ağrı’da daha önce sabit bir noktanın olmadığını söyleyen Tatlı, Erzurum’dan araçlar gelerek kan toplandığını hatırlattı.

Ağrı'da faaliyete giren kan merkezinin 3'üncü haftası vatandaşların duyuralı olduğunu gördüklerini söyleyen Tatlı, "Kan verme noktasında Ağrılılar duyarlı. Ağrı'nın merkezi olarak kabul edilen Cumhuriyet Caddesinde sabit bir merkezin açılmış olması, kan bağış noktasında en azından daha fazla bir rağbet etmesini görünür kıldı. Hem Ağrı için ve hem bizim için çok iyi oldu. Sağlık noktasında bir problemi olanlardan, yaşı ilerlemiş veya küçük olanlardan zaten kan alamıyoruz. Mevcut aşı iğnesinin vermiş olduğu acının fazlasını hissettirmiyor kan alma. Burada kök hücre bağışı ve bir kan verme ile 3 hayatı kurtarma bilinci çerçevesinde hareket ediyoruz. Vatandaşlarda sağ olsun bu konuda baya duyarlı. Bundan dolayı merkezimiz günlük 50-60 ünite kan toplamakta." şeklinde konuştu.

Kan bağışı noktasında vatandaşların daha da hassas olmasını temenni ettiklerini belirten Tatlı, "Kan vermek çok önemli. İnsan dışında başka hiçbir yerde buna ulaşılamaz. Bunu tedarik etmenin tek yolu kesinlikle ve kesinlikle bağış. Kızılay’da Türkiye'deki kan organizasyonunun tamamını tek başına yürütmekte. Tamamıyla hastanelere kan sevkiyatını gerçekleştirmektedir. Bu noktada genelde Türkiye'deki tüm insanlardan ve özel de ise Ağrı'daki vatandaşlarımızdan duyarlılıklarını artırmaları ve bu merkeze sahip çıkmalarını istiyorum." dedi.

Kan bağışı için merkeze gelen Fatih Özmen adlı vatandaş ise kan vermenin hem kendi sağlıkları ve hem de başka hastalara yardımcı olmak için kan verilmesi gerektiğini belirtti.

Özmen, "Kızılay'a kan bağışı için geldim. Ayrıca Cumhuriyet Caddesinde açılan bu merkeze de bir katkımız dokunsun dedik. Hem kendi sağlığımız ve hem de kan bekleyen hastalar açısından bir faydamız olur diye düşündük. Bize verilen bilgide verdiğimiz kanın 3 hastaya ulaştığıdır. Kızılay’ı da böyle bir merkez açtığından dolayı tebrik ediyorum. Merkeze böyle bir yerin yapılması ve yürüttükleri çalışmadan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.