Ağrı Müftüsü Tandoğan Topçu: "Camiyi her etkinliğimiz kapsamına almalıyız"

Ağrı Müftüsü Tandoğan Topçu: "Camiyi her etkinliğimiz kapsamına almalıyız"

​İlk ve orta öğrenimdeki öğrencilerin yarıyıl tatilinde camiye gitme ve namaz kılma alışkanlığı kazandırılması hedeflenen, "Camiyi Seviyoruz, Namazla Buluşuyoruz" projesi Ağrı'da devam ediyor.

8 Ocak-02 Şubat tarihleri arasında uygulanan "Camiyi Seviyoruz, Namazla Buluşuyoruz" projesi sayesinde birçok öğrenci namaz alışkanlığını edindi.

Hacı Halis Ünsal Camiinde düzenlenen "Camiyi Seviyoruz, Namazla Buluşuyoruz" projesi kapsamında gerçekleştirilen programa katılan Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu, Müslümanın yaşam merkezinde namaz olması gerektiğini ve namazın insanı her türlü kötülükten insanı alıkoyduğunu belirtti.

Hazreti Peygamber'in, çocukları namaza alıştırmak gerektiğini tavsiye ettiğini belirten Topçu, bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığının böyle bir çalışma başlattığını belirtti.

"Yaşamın merkezinde de namaz olmalı"

Tandoğan Topçu, "Biz her şey den önce Müslümanız, Müminiz. Yaşamımızı da ona göre tertip ve tanzim etmeliyiz. Bu yaşamın merkezinde de namaz olmalı. Ve Peygamberimiz, 'Namaz dinin direğidir. Namaz gözümün nurudur.' hadisleri ile de bildirdiği gibi namaz insanları bütün fuhşiyattan, olumsuz her türlü yalandan, hırsızlık, arsızlıktan, aklımıza gelebilecek her türlü kötülükten alıkoyar. O yüzden Peygamber efendimiz, çocukların henüz 7 yaşındayken, namaza alıştırmamızı bizlere öğütlüyor. 10 yaşına geldiklerinde daha fazla bu işin üzerinde durmamızı tavsiye ediyor." dedi.

"Camiyi her etkinliğimiz kapsamına almalıyız"

Müftü Topçu, "Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl, sömestr tatili nedeni ile ülkemizdeki yavrularımız, çocuklarımız için bir proje başlattı. Projemiz, 'Camiyi Seviyoruz, Namazla Buluşuyoruz.' Yani biz Müslüman olarak camiyi her etkinliğimiz kapsamına almalıyız. Her etkinliğimizin kenarında cami olmalı. Ve Peygamber efendimizin hayatına baktığımızda bunu rahatlıkla görüyoruz. Biz Müslüman, Mümin isek cami hayatımızda olmalı. Ve bunu da bu körpe yavrularımızdan başlatmalıyız ki toplum nezih ve temiz olsun, dindar olsun. Dindar bir toplumdan bu zamana kadar kimseye zarar gelmemiştir. Dinsiz toplumlardan insanlara zarar gelmiştir. Gençlerimize bütün bunları aşılayabilirsek toplumumuz nezih ve temiz olur. Bu şekli ile jandarmamıza, askerimize daha az görev düşer. Böylece polislerimize, adliyelerimize daha az görev düşer. Dolayısıyla bu tür ibadetler bir Müslüman için koruyucu önlemdir." şeklinde konuştu.

"Namaz kıldıkça çok rahatlıyorum"

Enes Aydın adlı öğrenci ise şunları söyledi:

Namaz kılmak insana huzur veriyor. Peygamber efendimizin dediği gibi, 'Namaz dinin direğidir.' Namaz kıldıkça çok rahatlıyorum, kendime öz güvenim artıyor. Namazı etrafımda bulunan tüm arkadaşlarıma da tavsiye ediyorum.

"Tatil bitse de namazlarımıza devam edeceğiz"

Muhammed Çakır adlı öğrenci ise "Namaz kılmak çok güzel bir şey. Namaz kılmak, dinin temel emirlerini yerine getiren sıkıntıları gideriliyor. Namaz kılmak insanı kötülüklerinden arındırıyor. İnsan namazı tanıdıkça, alıştıkça bırakmıyor. Tatil bitse de namazlarımıza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.