Ağrı Protokolünden "Evde Kal" çağrısı

Ağrı Protokolünden "Evde Kal" çağrısı

​Coronavirus salgınından korunmak için Ağrı protokolü, acil işleri olmadığı sürece evde kalmaları yönünde çektikleri video ile halka seslendiler.

Covid-19 tehlikesinin Türkiye'de gün geçtikçe şartları olumsuz etkilemesi nedeni ile yetkililerin "Evde Kal" çağrısına Ağrı protokolü de destek vererek, halkın gerekmedikçe dışarı çıkmaması kendi sağlıkları için önemli olduğu vurgusunu yaptılar.

Evde sağlık olduğunu, hayatın evde daha anlamlı olduğuna vurgu yapan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Abdulhalik Karabulut, kurum amirleri ve STK temsilcileri, vatandaşların evlerinde tedbirlerini almaları gerektiğini ifade ettiler.

Yetkililer sırasıyla şu mesajları verdiler:

"Belediye ekiplerimiz 24 saat emrinizde, bizi arayın biz size mutlaka yardımcı olacağız"

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, "Sevgili Ağrılı hemşerilerim, değerli büyüklerim. Bu süreç kritik bir süreç lütfen evden çıkmayalım, sağlığınız her şeyden çok önemli. Paranın, malın ve mülkün hiçbir değerinin olmadığını bugün görüyoruz. Zengin ile fakirin bu hastalık karşısında eşit olduğunu hepimiz görüyoruz. Lütfen sağlığınız için evde kalın. Bir ihtiyacınız varsa Belediye ekiplerimiz 24 saat emrinizde bizi arayın biz size mutlaka yardımcı olacağız."

"Evde kalalım sağlıkla eğitim alalım."

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Abdulahlik Karabulut, "Sevgili gençler, bizi tehdit eden bu salgının farkına varalım. Virüs bizden daha güçlü değildir. Hepimiz alınan tedbirlere uyalım. Evde kalalım sağlıkla eğitim alalım."

Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir, "Sevgili Taşlıçaylılar, kıymetli hemşerilerim, evde kalmaya devam edelim. Evdeyiz biz de şu anda. Kimsenin hakkına girmemek için evde kal Taşlıçay."

"Evde hayat var"

Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ergül, "Sevgili dostlar, kendinizin ve başkalarının hayatını önemsiyorsanız lütfen evde kalın. Çünkü evde hayat var.

"Bizler sizler için sokaklardayız, lütfen sizler de bizler için evlerinizde kalın"

Emniyet Müdürü Nihat Özen, "Kıymetli Ağrılı hemşerilerim, lütfen Coronavirus tehlikesi geçene kadar evde kalın, sosyal mesafenizi koruyun. Zorunlu olmadıkça seyahat etmeyin. Bizler sizler için sokaklardayız, lütfen sizler de bizler için evlerinizde kalın. Hayat eve sığar."

İl Müftüsü Tandoğan Topçu, "Şimdi iyilik evde kalarak ibadet ve duaya devam etmektir."

"Evde hayat var hayat eve sığar"

Ağrı Tarım ve Orman İl Müdürü Kenan Engin, "Değerli hemşerilerim, kıymetli çiftçilerimiz, kendinizin ve sevdiklerinizin hayatını önemsiyorsanız lütfen evde kalın. Çünkü evde hayat var hayat eve sığar."

İŞKUR Ağrı İl Müdürü Gıyas Güven, "Sevgili dostlar bütün dünyayı ve ülkemizi etkileyen Coronavirus'ten kendimizi muhafaza etmemiz için lütfen evinizde kalınız. Evde hayat var ve sağlık var."

Ağrı Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürü Selçuk Karakaş, "Sağlığın için sakin ol, tedbir al, evinde kal."

"Takdirin Allah'tan olduğuna, tedbirin de elimizde olduğuna inanan insanlarız"

IHH Ağrı Şube Başkanı Kerem Engin, "Hepimizin malumu küresel bir salgın ile karşı karşıyayız. Toplum olarak üzerimize çok büyük bir sorumluluk düşüyor. Bizler takdirin Allah'tan olduğuna, tedbirinde elimizde olduğuna inanan insanlarız. Tedbirli davranıp bu sıkıntılı süreci birlikte atlatabiliriz. Bu sıkıntılı süreci hep birlikte atlatabiliriz. O yüzden sağlıklı kalabilmemiz için evde kal diyoruz."

Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şube Başkanı Arif Yılmaz, "Sağlık olmazsa hayat olmaz, sağlık olmazsa ibadet olmaz. Sağlıklı bir gelecek için evlatlarımız için, neslimiz için kontrollü bir şekilde evde kalalım."

Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı, "Coronavirus'ten korunmanın en etkili yolu, evde kalmak. Lütfen sizler de sevdikleriniz için evde kalın, hayat eve sığar."

"Gün evde kalma günüdür"

AK Parti Ağrı Gençlik Kolları Başkanı İkbal Gülçin, "Coronavirus salgını ile devlet millet birlik içerisinde mücadele etmekteyiz. Bu mücadelede vatandaşlar olarak üzerimize düşen vazife; evde kalarak kendi hayatımızı ve sevdiklerimizin hayatını riske atmamaktır. Gün evde kalma günüdür diyoruz. Bu anlamda hayat eve sığar sloganı ile tüm hemşerilerimizi evlerinde kalmaya ve Coronavirus salgını ile mücadeleye davet ediyorum."

"Yayılım zincirinin kırılabilmesi için lütfen uyarıları dikkate alalım"

Yeşilay Ağrı Şube Başkanı Cihangir Aslan, "Bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınına karşı belki de en kritik aşamadayız. Yayılım zincirinin kırılabilmesi için lütfen uyarıları dikkate alalım. Sağlığımız için evimizde kalalım.

"Bu salgının yayılmamasının tek çaresi kendi kişisel OHAL'imizi ilan etmektir"

Ağrı ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Başkanı Tekin Ergül, "Kıymetli Ağrılı hemşerilerim, bu salgının yayılmamasının tek çaresi kendi kişisel OHAL'imizi ilan etmektir. Devletimizin verdiği kararlar doğrultusunda herkes kendi OHAL'ini ilan etmeli. Herkes evde kalmalı, en az sayıda insan ile temas etmeliyiz."

Doğu Anadolu Sürücü Kursları Federasyonu Genel Başkanı Kenan Çetin, "Ben evdeyim, sizde sağlığınız için lütfen evinizde kalın."

Beşir-Der Ağrı Şube Başkanı Umut Oğur, "Sevgili Ağrı halkı, hayat eve sığar. Ve bizlerde evlerimizde oturuyoruz, sokaklara çıkmıyoruz. İşimiz olmadığı sürece Allah rızası için evden çıkmayalım."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.