Ağrı Valiliği: Mevlüt Bengi’nin katilleri ölü olarak ele geçirilmiştir

Ağrı Valiliği: Mevlüt Bengi’nin katilleri ölü olarak ele geçirilmiştir

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde kaçırıldıktan sonra köye getirilerek bir elektrik direğine bağlanan ve infaz edilen Mevlüt Bengi katilleri düzenlenen operasyonda öldürüldü.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde PKK tarafından kaçırıldıktan sonra günlerce alıkonulan ve daha sonra köye getirilerek bir elektrik direğine bağlanan ve muhbir suçlamasıyla infaz edilen Mevlüt Bengi katilleri olduğu belirtilen PKK’liler düzenlenen operasyonda öldürüldü.

Konu ile ilgili olarak Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, jandarmanın Ağrı Dağında yürüttüğü çalışmalar kapsamında; biri sağ yakalama ve 2’si ise ölü olmak üzere toplam 3 PKK’linin etkisiz hale getirildiği belirtilerek, “Bölgede icra edilen operasyon neticesinde; 1 adet 5,56 mm M-16 piyade tüfeği, 2 adet 7,62 mm Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet tabanca, 5 adet el bombası, 10 adet Kaleşnikof  şarjörü ve 2 adet M-16 P.Tf.  şörjörü, 1 adet güneş paneli, 1 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet büyük telsiz, 1 adet küçük telsiz, 30 m. uzunluğunda elektrik kablosu ve çok miktarda erzak, doküman ve tıbbi malzeme ile 2 Bölücü Terör Örgütü mensubunun cesedi ele geçirilmiştir.” denildi.  

Sağ yakalanan örgüt mensubunun alınan ilk ifadesinde, öldürülen 2 PKK’linin 26 Haziran 2018 tarihinde Ağrı Dağında meydana gelen Mevlüt Bengi’nin öldürülmesi olayının da planlayıcısı ve uygulayıcıları oldukları bilgilerini verdiği belirtildi.

İLKHA

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler