Ağrı ve Erzurum'da 130 ulaşım yerinin yolu ulaşıma kapandı

Ağrı ve Erzurum'da 130 ulaşım yerinin yolu ulaşıma kapandı

Geçen haftadan beri devam eden kar yağışı nedeni ile Ağrı ve Erzurum illerine bağlı 130 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.

Ağrı'da kar ve tipi nedeniyle 114 köy yolu ulaşıma kapandı. Kentte etkili olan kar ve tipi özellikle kırsalda ulaşımı olumsuz etkiliyor. İl Özel İdaresi ekipleri, köy yollarında ulaşımın yeniden sağlanması için karla mücadele çalışması yürütüyor.

Erzurum'da aralıklarla devam eden kar nedeniyle 16 mahalle ile mezra yolunda ulaşım sağlanamıyor. Ekipler, kapalı yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde iki gündür aralıklarla yağan karın ardından soğuk hava etkili olmaya başladı.

Bölgede gece hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 12, Erzurum ile Kars'ta 9, Erzincan'da 4, Ağrı'da ise 1 derece olarak ölçüldü.

Palandöken Kayak Merkezi'nde ise kar kalınlığı 46 santimetre ölçüldü. Karla kaplanan Ardahan ve Ağrı'da da dondurucu soğuklar etkili oldu.

Kar yağışının etkili olduğu Iğdır-Ağrı kara yolunda araçlar kontrollü ilerliyor.

Kenti Ağrı'ya bağlayan kara yolunda da yoğun kar ve buzlanma nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Iğdır 184. Şube Karayolları Müdürlüğü ekipleri, yolda kar küreme ve tuzlama çalışması yürütüyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler