Ağrı'da AK Parti'den seçim kutlaması

Ağrı'da AK Parti'den seçim kutlaması

​Resmi olmayan sonuçlara göre Ağrı Belediye Başkanlığını kazanan Savcı Sayan, Dörtyol kavşağında yapılan kutlama programında, herkese hizmet edeceğini belirtti.

Ağrı'da resmi olmayan sonuçlara göre, merkez, Taşlıçay ve Hamur ilçelerinde AK Parti adayları ipi göğüslerken, Doğubayazıt, Diyadin, Patnos ilçelerinde HDP, Tutak ilçesinde BBP, Eleşkirt ilçesinde Saadet Partisi adayları seçimi kazandılar.

Ağrı'da kesin olmayan sonuçlara göre, merkezde 25 bin 611 oyla yüzde 55,88 ile AK Parti Belediye Başkan Adayı Savcı Sayan açık ara farkla ipi göğüsledi. Taşlıçay ilçesinde AK Parti adayı İsmet Taşdemir bin 246 oyla yüzde 37,25, Hamur ilçesinde ise Cezmi Ergül ise 866 oy ile yüzde 49,54 oranla seçimi kazandılar. Doğubayazıt ilçesinde HDP adayı Yıldız Acar, 18 bin 459 oyla yüzde 67,74, Diyadin ilçesinde HDP adayı Betül Yaşar 4 bin 381 oyla 56,79, Patnos ilçesinde ise HDP adayı Emrah Kılıç 11 bin 194 oyla yüzde 42,50 alarak seçimden birinci parti olarak çıktılar.

Diğer ilçeler Eleşkirt ve Tutak ilçelerinde ise Saadet Partisi adayı Ramazan Yakut, aldığı bin 313 oy ve 36,14 oy oranı ile Eleşkirt'te seçimi kazanırken, Tutak ilçesinde Büyük Birlik Partisi adayı Bülent Duru, aldığı 635 oy ile yüzde 19,70 oy oranı ile ipi göğüsledi.

Kesin olmayan sonuçlara göre Ağrı Belediye Başkanlığını kazanan AK Parti'nin adayı Savcı Sayan, partililerin Dörtyol Kavşağı'ndaki kutlama programına katıldı.

Savcı Sayan, "Bugün Ağrı'nın kaderini, tarihini değiştirdiniz. Artık yepyeni bir Ağrı ile karşı karşıyayız. Esir düşen, başkalarının işgaline uğrayan, başkalarının eline düşen Ağrı'yı kurtardınız. Bundan sonra bana oyunu vermiş vermemiş olsun, bana hakaret edenler dahil herkes benim ağabeyimdir, kardeşimdir. Herkese hizmet boynumun borcudur." ifadelerini kullandı.

Sayan, konuşmasının devamında, "Bize oy veren vermeyen kardeşleri herkesi kucaklayacağız. Hepimiz kardeş olacağız. Hep birlikte büyük bir Ağrı yapacağız. Türkiye'nin en gözde şehirlerinden olacağız, iş sahibi olacağız, aş sahibi olacağız. Aramıza nifak sokanlara müsaade etmeyeceğiz. Bana oy vermemiş kardeşlerin bile benim başımın tacıdır. Sizlerle birlikte Ağrı'yı yükselteceğiz. 5 yıl boyunca yanınızdayım, sokağınızda, evimizdeyim. Her zaman sizin yanınızdayım." dedi.

Kutlama programı havayı fişeklerin patlatılması ile son buldu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler