Ağrı'da aşura programı düzenlendi

Ağrı'da aşura programı düzenlendi

Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde 'Hazreti Hüseyin ve Yarenlerini Anma' programı gerçekleştirildi.

Ehl-i Beyt Yeşil Camii Derneği tarafından düzenlenen programa, Ağrı Valisi Osman Varol, Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir, İl Müftüsü Tandoğan Topçu, parti, STK temsilcileri ve bazı vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Ağrı Valisi Osman Varol, Kerbelâ hadisesinden dersler çıkarılması gerektiğinin altını çizdi.

Kerbelâ hadisesinin daha dün olmuş gibi yaşanması gerektiğini hatırlatan Vali Varol, "Kerbelâ olayı, sadece o gün yaşanıp olup biten, matemlerle zaman zaman anmamız dışında çok önemli dersler çıkarmamız gerekiyor. Belki hayatımızın temeline koyacağımız, önemli dersler çıkaracağımız gereken bir hadisedir. Bakın birkaç gün önce yaşadığı çok hayati, çok önemli meseleleri bile unutabilen fani insanoğlu, 1400 sene önce olan bu hadisenin acısını, dersini halen daha dün olmuş gibi, bu gün sabah olmuş gibi yaşayabilmektedir. İşte, Kerbelâ olayından çıkarmamız gereken derslerden biri budur. Gerçekten insanoğlunun hassas konularda, üzerine düşen vazifeler ile ilgili hafızasından, hatırasından silmek kolay değildir. Burada olan olay bize öncelikle böyle bir ders vermiştir. Çıkarmamız gereken bir başka ders de şu, dünyevi dersler için, iktidar hırsı için, mal hırsı için, para hırsı için. İnsanoğlunun zayıf noktasıdır bu." şeklinde konuştu.

Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir ise Kerbelâ hadisesinin Ehl-i Beyt sevgisini kalbine nakşedenlerin ortak acısı olduğuna değinerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hazreti Hüseyin efendimiz ve yanında bulunan 72 yareni ile birlikte, Kerbelâ’da şehit edilmiştir. Kerbelâ, Allah ve Resulüne iman edip, Ehil-i Beyt sevgisini gönüllere nakşedenlerin ortak acısı, yürek sancısıdır. Bu menfur hadiseyi gerçekleştirenler mezhep ve meşrep farkı gözetmeksizin, istisnasız bütün Müslümanların vicdanlarına mahkum olmuşlardır. Bugün de nice İslam beldesi acı ve gözyaşı ile Kerbelâ'ya dönmüştür. Müslümanlar zulme uğrarken, mazlum kadın ve çocuklar hayattan koparılırken bizlere düşen Kerbelâ'yı doğru anlamak ve haksızlıklar karşısında Hazreti Hüseyin misali bir duruş sergilemektir." dedi.

Kerbelâ hadisesinin Müslümanların yüreğinde onarılmaz yaralar açtığını belirten Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu, "Ama netice itibarı ile ortada bir çözüm var mı? Yok. Hazreti Hüseyin efendimiz başımızın tacı, gönlümüzün ilacı, Peygamberimiz ( Sallalahu Aleyhi Vesellem )’in torunu, Ehl-i Beyt'ten. Biz Hazreti Hüseyin efendimizin matemini gönlümüze bastık." ifadelerini kullandı.

Programın gerçekleştirildiği Ehl-i Beyt Yaşil Camii'nin İmamı Hasan Turan ise şunları söyledi: "İmam Hüseyin’in hareketi, kıyamı Allah içindir; kendi için değil, şehvet için değil, dünya için değil. İmam Hüseyin bir güne ait değil, aşure gününe ait değil, her gün aşuredir her yer Kerbelâ'dır."


Ağrı'da aşura programı düzenlendi

Ağrı'da aşura programı düzenlendi

Ağrı'da aşura programı düzenlendi

Ağrı'da aşura programı düzenlendi

Ağrı'da aşura programı düzenlendi

Ağrı'da aşura programı düzenlendi

Ağrı'da aşura programı düzenlendi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.