Ağrı'da esnafın hırsızlarla başı dertte

Ağrı'da esnafın hırsızlarla başı dertte

Ağrı'da son günlerde yaşanan hırsızlık olaylarından şikâyetçi olan esnaf, mobese kameralarından tespit edilen şüphelilerin bir an önce yakalanmasını ve güvenlik tedbirlerinin arttırılmasını istiyor.

Güvenlik sorunu ve peş peşe yaşanan hırsızlıklar nedeniyle mağdur olan Ağrılı esnaf, bu durumun önüne geçilmesini istiyor. Pandemi nedeni ile cezaevinden salıverilen ve yeniden soygunlara karışan bazı hırsızlarla birlikte kentte yaşanan hırsızlık vakaları, pandemi nedeniyle iş yapamaz hale gelen esnafı daha da mağdur etmiş durumda.

Nevzat Güngör Caddesi'nde birkaç gün önce işyeri soyulan Niyazi Yeşilbaş, hırsızların biran önce yakalanması ve haklarında cezai işlem başlatılmasını beklediğini söyledi.

Kendi iş yerini soyan hırsızlara sitem eden Yeşilbaş, "İş yerime hırsızlar girdi ve 3 bin 500 TL değerinde ürünlerimi çaldılar, kepenk ve kapımı kırmalarının masrafı hariç, zararım bu. Yan taraftaki komşumun kamerasından onların hırsızlık anı görüntülenmiş ve 5 metre ötede mobese kamerası var, orada yine görüntülenmiş hırsızlık anı. İş yerimi soyan hırsızların yakalanarak haklarında işlem yapılmasını bekliyorum. Sokağa çıkma yasağı var, bu insanlar saat 02.00-03.00 arasında dışarıda nasıl rahat dolaşabiliyorlar, bunların rahat rahat o saatte dışarıda dolaştıklarını görüntüleyen mobese kameraları var. Görüldükleri gibi hemen haklarında işlem başlatılması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Ağrı'nın en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi'nde son günlerde iş yeri soyulan esnaftan biri olan Bayram Alalma, hırsızların yaklaşık 30 bin TL değerinde olan telefonlarını çaldığını belirtti.

"Hırsızlar Coronavirus yasaklarını fırsata mı çeviriyor?"

Bayram Alalma, yaşanılanın hayret verici olduğunu belirterek şunları söyledi:

İş yerimden telefonlarım çalındı, yaklaşık 25-30 bin TL arasında bir zararım söz konusu. Teknik servis olduğumuz için müşterilerin tamir için getirilen telefonlarının hepsi çalınmış. Akşam 20.00 gibi Coronavirus yasakları nedeni ile iş yerimi kapatıp eve gittim, sabah iş yerimin kapısının açık olduğunu gördüm. Levye ile kapıyı zorlayıp içeri girmişler. Sokağa çıkma yasağı olduğu halde bu hırsızlar ellerini kollarını sallayarak nasıl gezebiliyor? Hadi gezdiler ara sokaklarda belki fark edilmezler ama Cumhuriyet Caddesi gibi adım başı mobese kameralarının olduğu yerde nasıl fark edilmezler. Bu duruma yönelik önlem alınmasını istiyorum, daha sıkı tedbirler alınmalı. Ağrı'nın en işlek caddesinde iş yapmama rağmen hırsızlar Coronavirus yasaklarını fırsat bilip hırsızlık yapıyor. Bundan dolayı ciddi önlemler alınması gerekiyor. Son günlerde bu çevrede yaklaşık 4 esnafın işyeri soyuldu, bu durum endişe verici.

Hırsızlık mağdurlarından bir diğer esnaf ise 2 gün arayla iki mağazası soyulan Yahya Öztürk. Öztürk, ekonomide yaşanan zor günlere karşı esnafın ufak birikintilerinin bu şekilde yok olmasının acı verici olduğunu kaydetti.

Bulundukları Eskivan Caddesi'nde kendileri hariç 3 gün içinde beş iş yerinin soyulduğunu söyleyen Öztürk, yasakların başlama saati ile hırsızların adeta caddelerde cirit attığını bu durumun mağdur olan esnafı daha da mağdur ettiğinin altını çizdi.

"20 bin TL'ye yakın paramız çalındı"

Yahya Öztürk, "İki gün arayla iki mağazamızda hırsızlık oldu ve iki mağazamızda 20 bin TL'ye yakın paramız çalındı, şikâyetçi olduk. Esnaf, saat 20.00 gibi iş yerlerini kapatması, vatandaşlarımızın evlerine geçmelerinden duyulan rahatlık mı var hırsızlarda? Kamerada izledik, adamlar ellerini kollarını sallayarak saat 02.00-03.00 gibi caddede geziyorlar. Emniyet teşkilatının tedbir alması lazım, insanların saat 03.00'te yasağa rağmen dışarıda, caddelerde ne işi var?" diye konuştu.

Yaşanan hırsızlık vakaları hakkında, "Maalesef bu durum bizi mağdur etmiştir." ifadesini kullanan Öztürk şunları söyledi:

Sadece bulunduğumuz cadde olan Eskivan Caddesi'nde 3 gün içinde beş iş yeri soyuldu. Yazık günahtır, insanlar biraz birikim yapıyor. Kimisinin televizyonunu, kimisinin satacağı etini, kimisinin parasını çalmışlar. Bu nasıl vicdan, düşünmeden bunu nasıl yapabiliyorlar. 20.00'de yasakların başlaması ile caddeler hırsızların cirit attığı yer oluyor, esnaf mağdur ediliyor. Zaten iş yok, insanlar akşama kadar çalışıyor, hırsız gelip iş yerinin kasasını soyuyor ve gidiyor. Allah korusun iş yerine giren hırsızlar orayı ateşe verirse, mağazayı yakarsa, caddeyi ateşe vermiş olur. Bizim mağazamıza bir ateş verildiği zaman plastiklerden, yanıcı maddelerden, boyalardan tüm cadde yanar. Bu yangına da Ağrı Belediyesi İtfaiyesinin bile söndürmeye gücü yetmez.

Hırsızların yine birkaç gün önce kapıyı kırarak girdikleri diğer bir işyeri ise Eskivan Caddesi'ndeki pide, lahmacun salonu.

İş yerinde televizyon, bazı malzemeler ve kasada bulunan paralarının çalındığını belirten Murat Yelekçi, "Hırsızlar, yaklaşık 6 bin TL değerinde zarar verdiler bize. Televizyonumuzu sökmüşler duvardan, bıçak setlerimiz vardı almışlar, 300 TL kadar paramız vardı kasada, alıp götürmüşler. Etrafımızda bulunan birkaç komşumuzun daha iş yerini soydular. Benim bildiğim kadarıyla yakın zamanda üç iş yerini daha soymuşlar." şeklinde konuştu.

Ağrı Emniyet Müdürlüğü, bu yıl 665 hırsızlık olayını aydınlattı.

Yürütülen çalışmalar kapsamında tespit edilen 621 şüpheliden 430'unun yakalandığı ve yine bunlardan 165'inin ilgili makamlar tarafından tutuklandığı öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğünden edilen bilgilere göre, aydınlatılan hırsızlık vakalarında 133 büyük ve küçükbaş hayvan, 40 kanatlı hayvan, 5 kangal köpeği, 48 bin TL nakit para, 5 adet otomobil, 7 adet motosiklet, 21 adet bisiklet, 3 adet dört tekerlekli el arabası, 2 adet kömür kazanı, 6 adet televizyon, 1 adet hamur açma kazanı, 7 adet laptop, 16 adet yarım ve çeyrek altın, 10 adet cep telefonu, 250 metre uzunluğunda elektrik kablosu, 10 adet elektrik sayacı, 15 adet matkap, 19 torba kömür ve çok sayıda çeşitli malzeme ele geçirildi. (İLKHA)


Hırsızlar yüzünden esnafın başı dertte

Hırsızlar yüzünden esnafın başı dertte

Hırsızlar yüzünden esnafın başı dertte

Hırsızlar yüzünden esnafın başı dertte

Hırsızlar yüzünden esnafın başı dertte

Hırsızlar yüzünden esnafın başı dertte

Hırsızlar yüzünden esnafın başı dertte

Hırsızlar yüzünden esnafın başı dertte

Hırsızlar yüzünden esnafın başı dertte

Hırsızlar yüzünden esnafın başı dertte

Hırsızlar yüzünden esnafın başı dertte

Hırsızlar yüzünden esnafın başı dertte

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.