Ağrı'da İslam şehitleri yâd edildi

Ağrı'da İslam şehitleri yâd edildi

Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi tarafından, ‘Şehitler ayı Şubat Ayı’ münasebetiyle, İslam dini uğruna şehit olanları anmak amacıyla bir program düzenlendi.

Şubat ayında şehit olan Müslümanları anmak ve onları anlamak adına Mustazaflar Cemiyeti Ağrı şubesi tarafından bir etkinlik düzenlendi.

Ağrı Mustazaflar Cemiyeti  Konferans salonunda düzenlenen ve konuşmacı olarak Arif Yılmaz’ın katıldığı program, Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başladı. Vahdet ilahi grubunun, seslendirdiği şehitleri konu alan ilahilerden sonra çocuk korusu, şehitlerin seçme sözlerinden bir demet okudular.

Programda Arif Yılmaz’ın günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmada, "Neden Şubat ayı diyoruz, çünkü Şubat ayında İslam davasının birçok önderi şehid olmuştur. Şubat ayı sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada İslam davasının beslendiği bir kaynak olan Hasan El-Benna’nın şehid olduğu bir aydır. Türkiye ve dünyada  İslam davası için çalışan bir çok önderin şehid olduğu bir aydır. Bu yüzden bizler de bu aziz şehidleri anmakla mükellefiz.” dedi.

Yılmaz; “Şubat ayı, Hak yolunda verilen sayısız şehitlerden dolayı şehadet ayı olarak nitelendirilmiştir. Çünkü bu mübarek ayda yüzlerce alim ve dava lideri şehid olmuştur. Şubat ayı şan ve şeref ayıdır.Çünkü bu ayda zulüm baskı ve dayatmalara boyun eğmeyerek Müslümanların izzet ve şereflerini korumaya çalışan gerçek Müslümanlar, zalimlerin gaddar ve hain mermilerine hedef olmuşlardır.  Malik El Şahbaz,   Hasan El-Benna, İskilipli Atıf Hoca,İmam Muğniye, Molla Zeki,Gıyasettin Barlak, Metin Yüksel bunlardan sadece birkaçıdır.Çünkü onların sevdası şiirlere sığmaz,  onların aşkına dağlar dayanmaz,  dil tutulur,  yürek titrer,  çünkü şehadet anlatılmaz yaşanır.  Rabbim şehadetlerini kabul etsin.  Bu vesile ile şehadeti anlayan,  şehadet şerbetini içen, o yüce makama ulaşan şehitlerden olmayı Rabbimizden diliyorum.”diye konuştu.

Program seslendirilen ilahilerin ardından yapılan sinevizyon gösterisinde şehitlerin hayatından kesitler sunuldu. Sinevizyon gösterimi sırasında katılımcıların duygu dolu anlar yaşadığı görüldü.

Program yapılan duanın ardından son buldu. (İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.