Ağrı'da istihdam seferberliği teşvik toplantısı yapıldı

Ağrı'da istihdam seferberliği teşvik toplantısı yapıldı

Bilim Teknoloji il Müdürlüğü ve İŞKUR öncülüğünde hazırlanan 2019 yılı İstihdam Seferberliği kapsamında teşvikler konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Çalışma ve İş Kurumu Ağrı İl Müdürlüğü ve Bilim Teknoloji İl Müdürlüğü öncülüğünde hazırlanan SGK, SERKA, KOSGEP, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı il müdürlüklerinin katılımıyla Ağrı Ticaret Sanayi Odası toplantı salonunda Ağrı'daki işverenlere 2019 yılı İstihdam Seferberliği kapsamında teşvikler konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Ağrı İl Müdürü Gıyas Güven slaytlar eşliğinde sunumlar gerçekleştirdi. Güven, programda yaptığı konuşmada, İŞKUR'un hem iş arayan ve hem de işverenin yanında olduğunu belirtti.

Güven, "İlimizdeki işverenlerimizin en çok faydalandığı ve teşviklerimizden bir tanesi olan işbaşı eğitimlerimizdir. İşbaşı eğitim programlarımız ile işverenin işyeri ile elemanların deneyim kazanabilmeleri için o deneyim sürecini geçirmesini sağlıyoruz. Biz burada hem işverenin yükünü hafifletmiş oluyoruz hem de iş arayanın mağduriyetini ortadan kaldırmış oluyoruz. Ekonomik koşullar işverenin iş arayana olanak sağlayamaması nedeni ile devreye İŞKUR girmektedir. İŞKUR, işverenin maliyetini gidermiş oluyor. İşbaşı programlarımızdan faydalanabilmeleri için kişinin 15 yaşından büyük olması lazım, son bir ay içinde herhangi bir sigorta kaydının olmaması lazım. İŞKUR olarak firmalarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Kurumumuz tüm işverenlere ve iş arayanlara açık. Özellikle işverenler noktasında gelebilecek bütün projeleri değerlendirmeye almaktayız. İş meslek danışmanlarımızla sizleri ziyaret edecekler. Destek ve teşviklerimizi işyerlerinizde sizlere anlatacaklar. Ayrıca istediğiniz anda bana ulaşabilirsiniz."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler