Ağrı'da Kızılay Haftası etkinlikleri

Ağrı'da Kızılay Haftası etkinlikleri

Kızılay Haftası kapsamında Ağrı'da bir takım etkinlikler düzenlendi.

Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında Kızılay Ağrı Şubesi tarafından etkinlikler düzenleniyor.

Kızılay Ağrı Şubesi Başkan Yardımcısı Ömer Özer, bu haftanın düzenlenmesinin amacının farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti.

Ömer Özer, "Kızılay Genel Merkezi ve Türkiye genelindeki tüm şubeler tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanan bu haftada, Kızılay’ın kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetleri özellikle öğrencilere, gençlere ve kamuoyuna anlatılarak, Kızılay ve faaliyetlerine yönelik farkındalık oluşturulmaktadır. Kızılay haftası kutlamaları kapsamında, öncelikli olarak faaliyet alanlarımıza ilişkin yaptığımız çalışmalara ve ilkelerimize dair gençlerimizi bilgilendirmek amacıyla okullarda tanıtımlar yapıyoruz. Kızılay haftası kapsamında okullarımızı ziyaret ederek bilgilendirme yapacağız. Ayrıca tüm halkımızı Ağrı'daki kan birimine sahip çıkmaya ve kan bağışı yapmalarını tavsiye ediyorum. Bu merkez Ağrı için büyük kazanımdır." dedi.

Kızılay Haftası etkinliği kapsamında Nurettin Dolgun Endüstri Meslek Lisesinde Erzurum Bölge Kan Merkezinden Kan Bağış Uzmanı Turgay Bulur, kan bağışının önemi hakkında bilgi verdi.

Genç Kızılay Ağrı ekibi ise, Kızılay hakkında bilgilendirme ve ilk yardım eğitiminin nasıl yapacağını anlattı.

Yapılan çalışma hakkında bilgilendirmede bulunan Turgay Bulur, "Öğrenciler, kan bağışının ne kadar önemli olduğunu ailelerine anlatacaklarına söz verdiler. Burada öğrenciler kan vermenin önemini kavradılar. Bu kapsamda Kızılay olarak birtakım hediyeler takdim ettik. Amaç, bu olumlu proje çalışmalarına sivil halkın teşvik edilmesi, öğrencilerin de yaşayarak öğrenme ilkesinden hareket ederek gelecekte düzenli kan bağışında bulunan sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmelerine yardımcı olmaktır." şeklinde konuştu.

Etkinlikler kapsamında Kızılay Ağrı Şubesi üyeleri, Nurgül Gelturan Anasınıfı ziyaret etti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.