​Ağrı'da Neslin Muhafazası semineri

​Ağrı'da Neslin Muhafazası semineri

Ağrı'da İDEV tarafından neslin muhafazasını konu alan bir seminer düzenlendi.

İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) tarafından Mustazaflar Cemiyeti konferans salonunda düzenlenen seminere konuşmacı olarak İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Emrullah Uysal katıldı.

Ömer Faruk Aslan'ın sunuculuğunu yaptığı seminer Erhan Güler'in Kur'an tilaveti ile başladı. Ardından İdeal Eğitim Vakfı Ağrı Temsilcisi Arif Yılmaz kısa bir açılış konuşması yaptı.

Konuşmasında toplumun yaralarına parmak basmak adına bu tür seminerleri gerçekleştirdiklerini belirtti.

Program Molla Emrullah Uysal'ın konuşması ile devam etti.

Uysal, konuşmasında İslam'dan önceki ve sonraki hayata dikkat çekerek, insanların nesillerinin muhafazası ve iffetlerine sahip çıkmalarından dolayı öldürüldüklerini kaydetti.

Uysal, "İslam'dan önceki yaşama, Cahiliye Dönemi diyoruz. Cahiliye Dönemi, Allah'ın istediği hayat tarzının olmadığı bir dönemdir. Okuma yazma oranı çok yüksek, şiir oranı çok yüksek, insana bakıp resmini çizen heykellerin yapıldığı en üst seviyede olan bir dönem. Ticaret ve savaşların en zirvede olduğu bir dönem. İslam'dan önce dünyanın içinde olduğu durum bu idi ve İslam bu hayata cahiliye hayatı diyor." ifadelerini kullandı.

Uysal, "İslam'ın gelişi ile akıl garanti altına alındı. Mal, can, dinler, nesiller garanti altına alındı. İslam'ın garanti altına aldığı bu noktalar insanlık içinde ve hepimiz için önemli olan noktalardır. İslam bu noktalara çok önem veriyor. Düşünün bir insanın aklının gitmesi, malının, canının heba olması, dinin yok olması, neslinin ortadan kalkması kötü bir durumdur. İşte İslam bu kötü duruma, gidişata dur dedi." şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.