Ağrı'da "Şubat Ayı Şehadet Ayı" programı düzenlendi

Ağrı'da "Şubat Ayı Şehadet Ayı" programı düzenlendi

Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi tarafından "Şehit ve Şehadet" adlı bir programla şehitleri anma gecesi gerçekleştirildi.

Ağrılıların ilgi gösterdiği anma gecesi, Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi Konferans salonunda yapıldı. Onur Bulan'ın sunumunu yaptığı program, Erhan Güler'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Vahdet İlahi Grubunun solistleri Mehmet Nogay ve Erhan Gülen, şehadet üzerine bestelenen eserleri seslendirdikten sonra Araştırmacı Yazar Mehmet Ali Ortaç'ın yaptığı konuşma ile devam etti. Ortaç konuşmasında, Hz. Resulullah'ın (Sallallahu Aleyhi Vesellem) şehadetin ve şehidin kavramına sürekli vurgu yaptığını söyledi.

Ortaç, "Bu kervana katılanlar sıcak bir güneş oldular Serhat'ın soğukluğuna. Murat Nehri oldular Serhat'a, hayat oldular. Evet, şehadet böylesine içinde manevi ve sırlı bir güç barındırdığından dolayıdır İslam coğrafyasında gençlerimiz nesilden nesile şehadete talip olmaktadırlar. Bununla birlikte Müslümanların farklı değerli kavramları da vardır ama hiçbir kavram, şehit ve şehadet kavramı kadar değerli olmamıştır. Resulullah (Sallallahu Aleyhi Vesellem) şehadetin ve şehidin değerini belirtmek için bazı hadislerinde 'Bir hayrı yapana yüz şehit sevabı vardır' buyurmuşlardır. Böylelikle şehit ve şehadet kavramının bize ne kadar değerli olduğunu belirtmişlerdir. Tarih boyunca şeytan uşağı zalimler, ellerine fırsat geçtikçe Müslümanların imanlarını gönüllerinden almak, topraklarından onları sürmek için ellerinden geleni artlarına koymamışlardır. Allah (Celle Celaluhu) Peygamberleri vasıtasıyla, müminlere şeytan uşağı zalimlere karşı şehitler gibi direnmeyi ve onlarla mücadele etmeyi bizlere farz kılmıştır." dedi.

"Şehit ve şehadet kavramı ıslah olma ve ıslah etme mantığına sahiptir"

Konuşmasında şehadetin en yüksek ödül olduğuna dikkat çeken Ortaç sözlerini şöyle sürdürdü:

İslam düşmanları ellerinden gelen kötülüğü Müslümanlara yaparak en çirkin bir ruhla zulümlerini sürdürüyorlar. Allah (Celle Celaluhu), bu durumda küfre ve bozgunculuğa karşı sağlam bir şekilde durmamızı istiyor. Allah (Celle Celaluhu), birçok ayette zulme ve küfre karşı sesiz kalmamayı bize emretmiş ve yine birçok ayette insanlara iyiliği emretmeyi ve kötülükten alıkoymayı emrediyor. Bunun farkında olan müminlerden çoğu şehit oldu, kimi de şehit olmayı bekliyor. Şehit ve şehadet kavramı ıslah olma ve ıslah etme mantığına sahiptir. İyi ve imanlı bir hayat ortaya koyan şehitler; beşerî sistemlerin, insan öğüten, insanları Allah'ın emir ve yasaklarından uzaklaştıran zulmün çarklarının arasına girerek bunların oyunlarını alt üst ediyor. O yüzden şehidi tehdit ediyorlar, bu topraklardan sürmek istiyorlar, şehide teslim olmasını istiyorlar. Ama Allah (Celle Celaluhu) şehide, 'Onlardan korkmayın, benden korkun' buyurmuş. Şehit sadece Allahtan korkarak, sadece Allaha teslim olmuş, şuurlu bir mümin olarak zalimlerin ve uşaklarının karşısında onurlu bir şekilde mücadelesine devam etmiş ve Allah'ın lütfettiği şehadete de kavuşarak ödülünü en yüksek makamdan almıştır.

Program Vahdet İlahi Grubu solistleri tarafından seslendirilen eserlerin okunmasının ardından gerçekleştirilen sinevizyon gösterimi ile son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.