Ağrı’da yaklaşık 80 noktada aşı çalışmaları gerçekleştiriliyor

Ağrı’da yaklaşık 80 noktada aşı çalışmaları gerçekleştiriliyor

Ağrı genelinde 60 mobil ekip ile 13 aşı çadırı ve 6 kontrol noktasında aşı seferberliği başlatıldı

Kentin farklı noktalarında halkın aşılanması için, Ağrı Sağlık İl Müdürü, 112 Acil Sağlık Ekipleri ve sağlık çalışanları, aşılanma çalışmaları başlattılar.

112 Acil sağlık ekipleri, Ağrı’nın farklı noktalarında halkı aşı olmaya davet ederken, sağlık çalışanlarından oluşan ekipler de ev ev dolaşarak aşı olmak isteyen vatandaşlarımızın aşılarını yaptılar.

Ağrı Sağlık İl Müdürü Coşkun Daharlı, Ağrı’nın en işlek caddelerin biri olan Cumhuriyet Caddesi ve çay bahçelerinde halkı aşı olmaya davet etti. Dahralı, ikna ettiği vatandaşları aşı çadırına götürerek aşılarını kendisi yaptı.

Yaptıkları çalışmalar hakkında açıklama yapan Dr. coşkun Daharlı, hedeflerinin üç veya dört gün içeresinde mavi il olmak olduğunu söylerken, il genelinde toplamda 380 bin doz aşının yapıldığını ve bunun 220 bin dozunun 1. doz aşı olduğunu belirtti.

Ağrıda yoğun bakım doluluk oranının yüzde 70’lerde olduğunu söyleyen Dahralı, bunların yüzde 95’inin aşısız diğerlerinin de sadece birinci doz aşı yaptıranlar olduğunu ifade etti.

"Dev bir aşı organizasyonu gerçekleştiriyoruz"

İl genelinde yaptıkları çalışmalar hakkında açıklama yapan Ağrı İl Sağlık Müdürü Coşkun Dahralı, "İlimizde vaka sayılarımızın yüksek olması ve aşı oranlarının düşük olması nedeni ile sahada aşılama yapıyoruz. Bugün merkez ilçemizde, 18 mahallemizde, 18 mahalle muhtarımız ve 60 mobil ekip, 60 sivil toplum kuruluşu il temsilcimiz ile dev bir aşı organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Amacımız ilimizdeki vaka sayılarını, aşı ile azaltmak. Vatandaşlarımızın hastaneye yatışlarını, yoğun bakımlara yatışlarını azaltmak ve vefat sayılarını ilimizde azaltmak. Vaka artışlarımız yüksek seyretmekle beraber, her geçen gün aşılama oranımız arttıkça, bizlerin hastane yatış oranlarımız ve yoğun bakım yatış oranlarımız da azalıyor. Yani vaka sayılarımız azalıyor." ifadelerini kullandı.

"Hedefimiz üç veya dört gün içerisinde mavi il olmak"

Dahralı, "Sayın bakanımız Dr. Fahrettin Koca’nın da dediği gibi Ağrı’ya ne sarı ne mavi, Ağrı’ya en fazla aşılanma oranı olan il olmak yakışır. Hedefimiz üç veya dört gün içerisinde mavi il olmak. Şu an yüzde 68 oranımızla sarı il olarak görülüyoruz. İnşallah bu kampanyamıza halkımızın da desteğiyle, ekiplerimizin ikna çalımlarıyla bu hedefe ulaşacağız. Ve ilimizi hak ettiği seviyeye getireceğiz." dedi.

"İlimizde yaklaşık 380 bin doz aşı yapıldı"

Dahralı, "Yaklaşık 380 bin doz aşımız ilimizde yapıldı. Bunun 220 bin dozu 1. doz olmak üzere, toplam 380 bin doz aşımız yapıldı. Hastanelerde yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 70’lerde. Yoğun bakımda ve entübede yatan hastalarımızın yüzde 95’i aşısız veya birinci doz aşı yapmış, aşısını tamamlamamış vatandaşlarımız." şeklinde konuştu.


Ağrı’da yaklaşık 80 noktada aşı çalışmaları gerçekleştiriliyor

Ağrı’da yaklaşık 80 noktada aşı çalışmaları gerçekleştiriliyor

Ağrı’da yaklaşık 80 noktada aşı çalışmaları gerçekleştiriliyor

Ağrı’da yaklaşık 80 noktada aşı çalışmaları gerçekleştiriliyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler