Ağrı'daki Ahmed-i Hani ve İshak Paşa Sarayına ziyaretçi akını

Ağrı'daki Ahmed-i Hani ve İshak Paşa Sarayına ziyaretçi akını

​Doğubayazıt ilçesinde yeni tip Covid-19 tedbirleri kapsamında kapatılan İshak Paşa Sarayı normalleşme sürecinde yeniden kapılarını ziyaretçilerine açtı. Ahmed-i Hani türbesi ise kapalı olmasına rağmen vatandaşlar ziyaret edip Fatihalarını okuyorlar.

Her yıl binlerce misafiri ağırlayan Ahmed-i Hani Türbesi ve İshak Paşa Sarayı Coronavirus salgını nedeni ile ziyaretlere kapatılmıştı.

Normalleşme süreci ile müzeler, tarihi mekânlar kapılarını ziyarete açarken Ahmed-i Hani türbesinin, tedbirler nedeni ile bir müddet daha kapalı kalacağı öğrenildi.

Kayseri'den Ağrı'ya yakınlarını ziyarete geldiğini belirten Yaşar Kemal Örs, türbe kapalı olmasına rağmen ziyaretçileri ağırladığını belirtti.

"Camide iki rekât namazımızı kılıp gideceğiz"

Yaşar Kemal Örs, "Kayseri'den aile ziyareti için Ağrı'ya geldim. Birkaç gün sonra memlekete döneceğim. Dönmeden Ahmed-i Hani türbesini ziyaret etmek istedim. Buraya çok sayıda vatandaş ziyarete geliyor. Gelen vatandaşlar elleri boş gelmiyor, imkânları doğrultusunda hayırlarını gerçekleştiriyorlar. Covid-19 nedeni ile de türbe açık değil, ziyarete gelenler dışarıda Fatihalarını okuyup gidiyorlar. Camide iki rekât namazımızı kılıp gideceğiz." dedi.

"Ahmed-i Hani ülke genelinde bilinen bir zat"

Yakınları ile birlikte türbeye ziyarete geldiğini söyleyen Metehan Aykut ise, "Ahmed-i Hani, ülke genelinde bilinen bir zat, gelip ziyaret ediyoruz ölülere Fatiha okuyoruz. Coronavirus nedeni ile türbe ziyarete kapalı olduğundan dolayı içeri giremedik." ifadelerini kullandı.

Normalleşme süreci ile birlikte kapılarını ziyaretçilere açan İshak Paşa Sarayı'nı vatandaşlar gelip ziyaret etmeye başladılar.

Görevliler aldıkları tedbirlerle sarayın girişinde vatandaşların ateşlerini ölçerek içeri alıyorlar. Vatandaşlar ise sosyal mesafe kuralına dikkat edip maske takarak sarayı ziyaret etme imkânı buluyorlar.

 

"Bu manzaraya hayran kalmamak mümkün değil"

Sarayı ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Kerem Adıgüzel, "Malumunuz Corvid-19 salgını nedeni ile saray ziyaretleri kapatılmıştı. Normalleşme süreci ile kapılar yeniden açıldı. Biz de kültürel gezilerimize başladık. Şu an ziyaretimizi yapıyoruz, mutluyuz. Bu manzaraya hayran kalmamak mümkün değil. Şu süreçte bu denli gezilerin yapılması insanları psikolojik olarak da rahatlatıyor." dedi.

"Yasak kalkar kalkmaz hemen ziyarete geldik"

Sarayı ziyarete gelen bir diğer bir ziyaretçi Hikmet Avşar ise şunları söyledi:

"İstanbul'da ikamet ediyorum. Yaklaşık 15 gündür Ağrı'ya yakınlarımı ziyarete gelmiştim. Sarayın ziyarete açılmasını bekliyorduk. Açıldığını duyduğumuz gibi de hemen ziyarete geldik. Saray gerçekten çok güzel. Yasak kalkar kalkmaz hemen ziyarete geldik. Bütün vatandaşların gelip böylesi güzel bir mekânı ziyaret etmelerini tavsiye ederim."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.