Ağrı'daki ifsat projesine her kesimden tepki

Ağrı'daki ifsat projesine her kesimden tepki

Gayr-i ahlaki sahnelerin yer aldığı dizi fragmanının İshak Paşa Saray'ında çekilmesi ve son olarak Ukraynalı dağcıların Ağrı Dağı'ndaki görüntülerine tepki gösteren halk, yetkililerin önlem alması çağrısında bulundu.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde önce bir firma tarafından İshak Paşa Sarayı, Ağrı Dağı etekleri ve Hazreti Nuh (Aleyhisselam)'un Gemisi silueti var sayılan alanda defile yapılması, ardından Bayazıt Camii, İshak Paşa Sarayı'nda bir dizinin yeni sezon fragmanının çekimleri ve Saray içinde bulunan Şafii Camii dibinde çirkef sahnelerin çekilmesi, son olarak da 15 Eylül'de Ukraynalı 20 kişilik kadın dağcı grubunun Ağrı Dağı'nda çirkin görüntülerinin ortaya çıkması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Gencinden yaşlısına, öğrencisinden esnafına her kesimden halka mikrofon uzattık ve konularla ilgili görüşlerini aldık.

Mikrofon uzattığımız her vatandaş buranın İslam diyarı olduğu ve toplumun değerlerine bağlı olduklarının unutulmaması gerektiğini vurguladılar.
Ağrı'daki ifsat projesine her kesimden tepki

"Bu coğrafya İslam diyarıdır"

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü Öğrencisi İbrahim Elkatmış, yapılanların halkın inanç ve kültürüne ters düştüğünü kaydetti.

Elkatmış, "Bu coğrafya İslam diyarıdır, bu yapılanlar kültürümüze ters düşer. Eğer ki bir tanıtım yapılacaksa örf, adetlerimiz, gelenek ve göreneklerimize göre yapılması gerekir. Yabancı insanların gelip bu şehirde kendi kültürünü yansıtıp bizim de buna sessiz kalmamız acınası bir durum. Toplumları en çok birbirine yaklaştıran unsurlardan biri turizmdir. Tamam etkileşim olsun ama herkes gittiği toplumun kültürüne saygı duymak zorundadır. Sen eğer kültürü çiğnersen bu da kaosa neden olur. Sosyal medyada bazı kesimler ise Ukraynalı dağcıların yaptıklarını destekler nitelikte davranışlarda bulunuyorlar. Bu coğrafyanın kültürünü ve değerlerini yok saymamaları kabul edilemez." dedi.
Ağrı'daki ifsat projesine her kesimden tepki

"Aile yapımızı ve ahlakımızı bozmaya yönelik adımlara karşıyız"

Ağrılı esnaf Nurullah Gültekin adlı genç ise, "Ben bir Müslüman genç olarak öncelikle bu durumdan çok rahatsız olduğumu belirteyim. Son 2-3 ay içerisinde Doğubayazıt ilçesinde İshak Paşa Sarayı'nda bir dizinin çekilen fragmanını sosyal medyada gördüm ve Ukraynalı dağcıların yaptıkları bizleri çok rahatsız ediyor. Buna karşıyız, çünkü aile yapımızı, ahlakımızı bozmaya yönelik adımlar olarak görüyorum. Bu durumdan rahatsızız ve bu tür durumlara müdahale edilmeli. Siyasiler ve mülki amirlerimizin bu tür durumların şehrimizde tekrarlanmasına mani olmalarını istiyoruz." şeklinde konuştu.
Ağrı'daki ifsat projesine her kesimden tepki

"Bu tür girişimlerle değerlerimiz ayaklar altına alınıyor"

Turistlerin değerlerimize saygı göstermeleri gerektiğini vurgulayan Erol Paçul, "Bu tür girişimler ile değerlerimiz ayaklar alınıp kültür yapımızla oynanmaktadır. Turistlerin kentimize gelmesine karşı değiliz ama buraya gelen turistlerin değerlerimize önem vermeleri gerekmektedir." diye konuştu.
Ağrı'daki ifsat projesine her kesimden tepki

"Turistlerin değerlerimize saygı göstermelerini istiyoruz"

Üniversite öğrencisi Veysel Bozkurt, "Kültürel mirasımıza karşı bu yapılan hiç hoş değil. Turistlerin gelip burayı ziyaret etmelerine ve kıyafetlerine saygı duyuyorsak onlarında bize saygı duymaları gerekiyor." sözleri ile tepkisini dile getirdi.
Ağrı'daki ifsat projesine her kesimden tepki

"Yetkililerin bu tür durumların önüne geçmeleri gerekir"

Metin Taşkaya, "Bir Ağrılı olarak bu yapılanlara tepkiliyim, turistler dağa çıkabilirler ama çıkıp da gayr-i ahlaki görüntü sergilemeleri güzel değil. Ağrı Valisi ve yetkililer bu tür durumların önünü almaları gerekiyor." çağrısında bulundu.
Ağrı'daki ifsat projesine her kesimden tepki

"Burada yapılanlar kabul edilemez"

Serkan Demirtaş, "Bu tür insanlar Fransa'ya gidip Eyfel Kulesi önünde soyunabilirler, orada ne yapmak istiyorlarsa yapsınlar ya da kendi ülkelerinde… ama burada yaptıkları hoş bir şey değil." dedi.
Ağrı'daki ifsat projesine her kesimden tepki

İdris Sarıca, yapılanları tasvip etmediklerini, turizm amaçlı buraya gelecek insanlar kendilerine çeki düzen vermemeleri gerektiğini söyledi.
Ağrı'daki ifsat projesine her kesimden tepki

"Toplumumuzda bu tür gayr-i ahlaki davranışların yeri yok"

Tatvan'da esnaflık yapan ve bir ziyaret için memleketi Ağrı'da bulunduğunu söyleyen İbrahim Tandır ise şunları söyledi:

"Bu davranışlar toplumu yozlaştıran, toplumun ahlaki değerlerini bozan durumlardır. Bizim toplumumuz Müslüman bir toplum ve toplumumuzda bu tür gayr-i ahlaki davranışların yeri yok. Artan bu tür şeyler kızlarımız için, evlerimiz için ciddi zararlıdır. Ukraynalı dağcıların ve bir dizinin fragmanındaki gayr-i İslami davranışları kınıyor, bu tür şeyleri asla istemiyoruz. Ağrı Dağı'na, İshak Paşa Sarayı'na karşı bu tür şeyler yakışmaz. Bu tür girişimlerin tasvip edilmesi mümkün değil, destekleyenleri de lanetliyorum. Çünkü çok ahlaksızca bir davranış bu. Bunun tanıtım ile hiçbir alakası yok, resmen fuhuş özentisi. Bunu Ağrı'nın neyi ile bağdaştırabiliriz ki?"
Ağrı'daki ifsat projesine her kesimden tepki

"Bu çirkin fiilleri gerçekleştirenleri kınıyorum"

Haşem Karakaya adlı genç ise tepkisini, "Bizim halkımız ve toplumumuz değerlerine bağlı bir toplumdur. Bu değerlerin ayaklar altına alınması doğru değil, bu çirkin fiilleri gerçekleştirenleri kınıyorum." sözleri ile ortaya koydu.
Ağrı'daki ifsat projesine her kesimden tepki

"Bunun Ağrı'yla veya tanıtımla alakası yok"

Son olarak Hakan Yılmaz adlı genç ise, "Yapılan bu tür şeylere Ağrı halkı olarak karşı gelmek zorundayız. Dinimize, örfümüze ve adetimize karşı yapılmaması gereken birçok şey yapılıyor. Bence bunun Ağrı ve tanıtımı ile alakası yok." ifadelerini kullandı.
Ağrı'daki ifsat projesine her kesimden tepki

Ahmet Oktan, İslami bir memlekette bunların yapılmasının terbiyesizlik olduğunu ve bu fiilleri yapanları kınadıklarını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler