Ağrı'daki KOBİ Merkezi'nde üretim başladı

Ağrı'daki KOBİ Merkezi'nde üretim başladı

​Ağrı Valiliği tarafından 2018 yılında yapımına başlanan KOBİ Merkezi'nin inşaatı tamamlanarak üretime başlandı.

KOBİ Merkezi'nde 3 blok halinde bin 400 metrekareden oluşan 16 iş yeri bulunuyor. Asansör, ayakkabı, baza, mobilya, çelik kapı, ambalaj ve saç üretimleri yapılmaktadır. KOBİ Merkezi'nde üretilen ürünler Ağrı, bölge iller, Nahcivan ve Gürcistan'ın ihtiyaçlarını karşılamaya başladı. KOBİ’ler tarafından yakın zamanda İran'a ihracat yapılması planlanıyor.

KOBİ Merkezi ile işletmelerin önce KOBİ daha sonra fabrikaya dönüşmesi ve Ağrılı sanatkârların yetişmesine olanak sağlanması hedefleniyor.

Ağrı'da ki işletmelerin kaliteli hizmet ve verimli üretim yapmalarını sağlamak, Ağrı ekonomisinde gelişmeyi hızlandırmak, yeni iş olanakları yaratarak, Ağrı'da istihdamın arttırılmasına ve bölgesel kalkınmaya katkı sunmak amacıyla Ağrı Valiliği tarafından KOBİ Merkezi Projesi hayata geçirildi.

Kısa bir süre içerisinde tamamlanan KOBİ Merkezi'nde üretilen mobilya, baza ve ayakkabılar Gürcistan ve Nahçıvan dahil olmak üzere Türkiye'nin her yerine ihraç edilmektedir.

KOBİ merkezi esnafından Nurettin Yıldırım, böyle bir kompleksin hayalleri olduğunu ve bu projeyi gerçekleştiren Ağrı Valisi Süleyman Elban'a teşekkür ederek mutluluğunu dile getirdi.

Yapılan KOBİ Merkezi ile birlikte kentte istihdamın artacağı, daha fazla kişinin iş sahibi olup evine ekmek götüreceğini söyleyen Yıldırım, hedeflerinin daha da büyüyüp daha fazla ülkeye ihracat yapmak olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Biz geniş ortamda çalışıyoruz. Yatak, baza, büroların bütün malzemeleri ve okul sıralarını üretiyoruz. Bunları yaparken yer sıkıntısını çekiyorduk. Allah razı olsun Vali bey bize böyle bir yer yaptı. Gerçekten güzel bir yer. Bize düşen de daha fazla eleman çalıştırıp Ağrı'da istihdam oluşturup faydalı olmak. Hedefimiz daha da büyüyüp fabrika kurmak. Hedefimizde Organize Sanayi Sitesinde çalışmak vardı ama şehre uzak olduğu için imkanımız el vermiyordu. Allah Vali beyden razı olsun. Böyle güzel bir yeri bizim için yapması çok makbule geçti. Hedefimiz bölgenin bütün ihtiyaçlarını karşılamak. Yaptığımız ürünler Ağrı, Kars, Van ve Bitlis'in bazı ilçelerine gönderiliyor."

Komplekste yatak üreten Necmettin Çelik ise geçmiş yıllarda Sanayi Sitesinde çalıştıklarını ancak iş yerlerinin küçük olması nedeniyle fazla üretim yapamadıklarını ve yapılan KOBİ Merkezi ile büyük bir iş yerinde üretim yapmanın sevincini yaşadıklarını anlattı.

"Nahçıvan'a da ürün gönderiyoruz"

Ürettikleri ürünleri Gürcistan ile Nahçıvan'a gönderdikleri ve hedeflerinin Orta Aya ve Avrupa ülkelerinin de mobilya ihtiyacını karşılamak olduğunu vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

"Daha fazla kişiyi istihdam edip çalıştırıyoruz. Elhamdülillah işimizde iyi ve çalışıyoruz. Ürettiğimiz çeşit çeşit yatakları Doğu Anadolu Bölgesi'nin tamamına veriyoruz. Daha önce kapasitemiz azdı ve yerimiz dar olduğu için ürettiğimiz ürünleri daha hızlı bir şekilde müşteriye teslim edemiyorduk. Şimdide yerimiz geniş olduğu için hem daha fazla müşteriye hitap ediyoruz ve hem de ürünlerimizi müşteriye zamanında teslim ediyoruz. Daha değişik malzemelerde çıkarabiliyoruz. Bu imkânlara sahibiz. 2013 yılından bu yana bu işi yapıyoruz. İnşallah daha da büyüteceğiz. Biz Ağrı'da üretim yaptığımız için ürettiğim ürünleri Iğdır, Van, Diyarbakır, Kars illeri ve ilçelere veriyoruz. Nahçıvan'a da ürün gönderiyoruz."

Ayakkabı imalatında çalışan Yılmaz Bozkurt da yaklaşık 35 yıldır ayakkabı ürettiklerini, yeni iş yeriyle birlikte her türlü ayakkabıyı üretip Türkiye'nin birçok iline gönderdiklerini ifade etti.

Yakın zamanda yurt dışına da açılmayı hedeflediklerini kaydeden Bozkurt, "35 yıldır ayakkabı üretim işini yapıyorum. İş yerimiz daha önce ufak ölçekliydi. KOBİ destekli makinelerle işimizi büyüttük. Daha önce 3 kişi çalışıyorduk, şimdi 10 kişi çalışıyoruz. Günlük ortalama 500 ayakkabı üretiyoruz. Ayakkabıları Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine gönderiyoruz. İnşallah yurt dışına da ihracata yapacağız. Eski iş yerimizde sadece spor ayakkabılar yapabiliyorduk. Şu an mekap, bot ve her türlü ayakkabıyı yapabiliyoruz. Vali beyin destekleriyle yeni iş yerimize kavuştuk. Hem ulaşım hemde büyüklük açısından çok iyi." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler