Ağrılı 'Beyaz Tülbentli Analar'dan evlat nöbetine destek

Ağrılı 'Beyaz Tülbentli Analar'dan evlat nöbetine destek

"Beyaz Tülbentli Analar" olarak tabir edilen Ağrılı yaklaşık 200 anne, çocukları dağa kaçırılan ailelere destek vermek amacıyla Diyarbakır'a geldi.

Diyarbakır'da evlat nöbetindeki annelere bir destek de Ağrı'dan geldi. Ağrılı "Beyaz Tülbentli Analar" HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelere destek verdi.

Çocukları, çeşitli tarihlerde HDP/PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırılan ailelerin, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki evlat nöbeti, devam ediyor.

Zaman zaman HDP'lilerin tehdit ve hakaretlerine maruz kalan ailelerin istikrarlı duruşu devam ederken, birçok kesim tarafından da destek gelmeye devam ediyor.

3 Eylül'de 3 aileyle başlayan evlat nöbeti, 55 ailenin katılımıyla devam ediyor. Evlatlarının akıbetini öğrenene kadar HDP önündeki nöbetlerine devam edeceklerini belirten ailelere, Ağrı'dan gelen yaklaşık 200 beyaz tülbetli anne, acılı ailelerin yanında olduklarını söyledi.

Destek ziyaretine ilişkin konuşan anne Fatma Öncel, "Biz Ağrıdan Diyarbakır'a çocuklarımız için geldik. Onlarda bizim çocuklarımızdır. Onlarla birlikte bizim de ciğerimiz yanıyor. Bizim çocuklarımız öğretmen memur polistir, kimseden bir şey istemiyoruz. Çocuklarımızı bir an önce getirsinler." dedi.

Fatma Aslan da "Biz onlar için geldik. Onlara yardım olmak için. Evlatlarının onlara gelmesini istiyorum. Allah onlara yardımcı olsun ve onlarla olsun." Şeklinde konuştu.

Felek Tokat ise şunları söyledi: "Allah onların içine adalet koysun. Allah onları iyiye güzelliğe getirsin. Allah'ın dediği gibi, 'bir olun birlik olun' ben bunu söylüyorum."

Anne Kerime Dinç, "Biz bu millet için geldik. Anneler için geldik. Biz Ağrıyı çok şükür bitirdik buraya geldik. Biz burayı da temizleyeceğiz. Biz birlik olalım beraber olalım." ifadelerini kullandı. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.