Ağrı'ya Nuh'un Gemisi ve Büyük Tufan Müzesi yapılıyor

Ağrı'ya Nuh'un Gemisi ve Büyük Tufan Müzesi yapılıyor

Ağrı Valisi Süleyman Elban, Ağrı'ya milyonlarca turistik çekebilecek kapasitede bir müze yapacaklarını açıkladı.

Büyük bir bütçe ile milyonlarca turisti Ağrı'ya çekmeyi planlayan Ağrı Valiliği, Nuh'un Gemisi ve Büyük Tufan Müzesi için kolları sıvadı.

Ağrı Valisi Süleyman Elban, düzenlediği basın toplantısında müzeyi yapmak için projeleri ile uluslararası ödüller almış, yabancı bir firmayla bu müzeyi yapacaklarını belirtti. Elban, firmanın bu proje ile uluslararası yarışmalara katılmayı hedeflediklerini belirtti.

Ağrı Valiliği Ahmed-i Hani toplantı salonunda yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya gelen Ağrı Valisi Süleyman Elban, müze için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Müzeyi Ağrı merkezde yapacaklarını belirten Vali Elban, "Biz bu müzeyi geniş kapsamlı olarak düşünüyoruz. Bu müze ile dünyayı Ağrı'ya getirmeyi hedefliyoruz. Kapsam geniş olduğu için her şey düşünülecek ve milyonları ilimize çekebilecek kapasitede olacak. Bu müzeyi merkezde yapmamızın sebebi geniş kitlelere hitap edebilmeyi hedeflediğimiz içindir. Yoksa Doğubayazıt ilçemize yapsaydık bu proje kısır döngü içinde kalacak, ziyaretçiler sadece Doğubayazıt ilçemizi ziyaret edeceklerdiler. Ama müze için Ağrı merkeze gelen turistik müze ziyaretinden sonra Ağrı Dağı'nı, İshak Paşa Sarayı'nı, Nuh'un Gemisi'nin izini görmek için gidecek. Hem Ağrı hem Doğubayazıt ve hem de diğer ilçelerimiz bu müzeden gerektiği gibi istifade edebilecekler." dedi.

Müze projesi yapımı için uluslararası ödüller almış bir firma ile çalıştıklarının altını çizen Vali Elban sözlerini şöyle sürdürdü:

"Büyük, kapsamlı, uluslararası anlamda dikkatleri çekebilecek bir müze yapıyoruz. Bu müze ile Ağrı'nın turist kapasitesinin milyonları aşacağını düşünüyoruz. Çünkü bu müze ile dünyayı buraya getireceğiz. Bu çerçevede müzenin yapımı için projeleri ile uluslararası yarışmalardan ödüller almış yabancı bir firma ile çalışacağız. Bize projeyi hazırlayıp sundular. Müze dış görünümü ile gemi ve tufanı andıran bir görünüşe sahip olacak. Ayrıca bu projeleri ile çalıştığımız firma uluslararası projelere katılmayı hedefliyor. Müzemizi teknolojik olacak. Müzeye gelen insanlar Hz. Nuh'un Gemisine binip tufanı yaşayacak, ıslanacaklar. Yine büyük bir kütüphanemiz olacak, Hz. Nuh'un ve gemisi, büyük tufanla alakalı ne kadar kitap yazılmış ise bu kütüphanemizde mevcut olacak. Bu alanda küçük bir kongre ve sinema salonu oluşturmak istiyoruz. Yine bu alanda Hz. Nuh'un ve gemisi, büyük tufanla ile ilgili filim, belgesel, görüntü, resim ne varsa onları getirmek istiyoruz. Bir insan Nuh yazdığında bu konu ile alakalı ne varsa getireceğiz. Amacımız müzeyi belli bir kültür düzeyinde olan insanların ziyaret etmesini sağlayabilmek."

Elban, "Bu kış mevsimi ile birlikte bütün çalışmalarını ve ihale sürecini bitirerek ilkbahar ile birlikte müzenin yapımına başlamayı hedefliyoruz. Ve bir yıl içerisinde bunu bitirmeyi hedefliyoruz. Tabi her şey istediğimiz gibi giderse. Yoksa en geç 2021 yılında tamıyla faaliyete sokmayı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler