Ahlak mücadelemize kesilen cezayı kınıyoruz

Ahlak mücadelemize kesilen cezayı kınıyoruz

​Van'da düzenlenmek istenen "Gezginfest" adlı etkinliğe tepki gösteren ve basın açıklaması yapmak isteyen 25 kişiye para cezası verildi.

Van’ın Gevaş ilçesinde Gezginfest adı altında yapılması planlanan etkinliğe tepki amaçlı basın açıklaması düzenlemek isteyen yaklaşık 25 vatandaşa kişi başı 320 lira olmak üzere para cezası kesildi.

Gezginfest adı altında yapılması planlanan etkinliğin iptal edilmesi için Hazreti Ömer Camii avlusunda bir araya gelen STK temsilcileri ve vatandaşlar basın açıklaması düzenlenmek istenmiş ancak Valilik kararıyla her türlü eylem ve basın açıklaması yapmanın yasak olduğu gerekçesiyle toplanan gruba açıklama yapma izni verilmemişti. Basın açıklamasına izin verilmediği gerekçesiyle kısa süreliğine arbede yaşanmıştı.

Kısa bir aradan sonra Gezginfest güvenlik gerekçesiyle iptal edilirken, festivalin iptali için basın açıklaması düzenleyen yaklaşık 25 vatandaşa kişi başı 320 lira olmak üzere para cezası kesildi.

Kesilen cezalar ve ceza verilen kişiler adına açıklama yapan Abdullah Koç, "Ahlak mücadelemizin cezalandırılmasını kınıyoruz, Açıkça ifade ediyoruz ki biz yükselttiğimiz iyilik çağrısı ile kabahat işlemedik bilakis Rabbimizin yakınlığına vesile olacak bir salih amel işledik, böyle bir cezayı kabul etmiyoruz.” dedi.

Kesilen para cezasının kabul edilemeyeceğini ifade eden Koç, "Bilindiği üzere geçen sene ilimizde yapılan Gezginfest adlı ifsat faaliyetinde aziz Kur'an'a hakaret edilmiş içki, fuhuş ve uyuşturucunun teşviki ile gençliğin yozlaşmasına level atlanması Müslüman halkımızın haklı tepkisini çekmişti. Bu yılda Kur'an'a hakaret ve rezaletlerin devam edeceğinin anlaşılması üzerine 31 Mayıs Ramazanın son Cumasında kırmadan dökmeden şiddetten uzak kitlesel bir basın açıklaması yapılmıştı. Kitlesel basın açıklamasına katılan onlarca Müslümana kabahatler kanununa göre, binlerce TL’yi bulan idari para cezası verilmiş ve yeni bir zulme imza atılmıştır." dedi.

"Kötülük ehli değil iyilik ehli cezalandırılmıştır"

Koç açıklamasının devamında şunları söyledi: "Açıkça ifade ediyoruz ki biz yükselttiğimiz iyilik çağrısı ile kabahat işlemedik bilakis Rabbimizin yakınlığına vesile olacak bir salih amel işledik. Asıl suç ve kabahat kutsallarımızla alay edilmesi içki, fuhuş ve uyuşturucunun teşviki ile gençliğin yozlaşmasına sebep olunmasıdır. Ne hazindir ki kötülük ehli değil iyilik ehli cezalandırılmıştır. Ne hazindir ki dindar nesil için çaba gösterenler dindar nesil iddiasındakiler tarafından cezalandırılmıştır. Hiçbir ceza bizleri Tevhid adalet ve ahlak mücadelemizden vaz geçiremeyecektir. Yine Tevhid adına şirke küfre ve nifağa karşı çıkacağız. Yine adalet adına kim yaparsa yapsın zulümlere karşı çıkacağız. Yine ahlak adına ahlaksızlıklara LGBT sapkınlıklarına kim yaparsa yapsın çocuk istismarlarına ve her türlü yolsuzluklara karşı çıkacağız.  Kötülük ehlini onları koruyanları hangi gerekçeyle olursa olsun iyilik ehlini cezalandıranları Rabbimize şikayet ediyoruz. Ümmetimizi ve erdemli insanları bilgilendirip dayanışmaya çağırıyoruz."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.