Ahlak üzerine inşa edilmemiş eğitim sistemi geçerli olamaz

Ahlak üzerine inşa edilmemiş eğitim sistemi geçerli olamaz

Muş İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, kentte düzenlenen 2018-2019 eğitim-öğretim yılı açılış programında yaptığı konuşmada, ahlak üzerine inşa edilmemiş eğitim sisteminin geçerli olamayacağını vurguladı.

2018-2019 eğitim öğretim yılı birinci dönemi bugün itibariyle başlarken çalan ilk ders zili ile birlikte Muş’ta yaklaşık 117 bin öğrenci ders başı yaptı.

Muş Türk Telekom İlk ve Ortaokulunda Muş Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yeni eğitim öğretim yılı için açılış programı düzenlendi.

Düzenlenen programa; Muş Valisi Aziz Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, kurum amirleri ve öğrencilerle beraber veliler katıldı.

Programda bir konuşma yapan Muş Valisi Aziz Yıldırım, 2018-2019 eğitim öğretim yılına 708 okulda başlandığını belirterek, bu yıl yaklaşık 93 okulun daha yapılacağını söyledi.

Yıldırım, "Mevcut okullarımızda yaklaşık 117 bin öğrencimiz var. Yine bu okullarımızda yaklaşık 5 bin 500 öğretmenimiz de görev yapmaktadır. Derslik başına düşen öğrenci sayısı Türkiye ortalamasının çok altında; yaklaşık 20’dir. İlimizde öğretmen başına düşen öğrenci sayısında da Türkiye ortalamasını yakalamış durumdayız. Okullaşma oranı, okullarımızın teknik donanımları gibi birçok alanda Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Ancak hepimizin bildiği gibi bu kadar Türkiye ortalamasının üzerine çıkmış bir il olarak eğitim seviyesinde Türkiye ortalamasının biraz altında kalmaktayız. Öğretmenlerimize bu yıl daha çok iş düşmektedir. Öğrencilerimize daha çok çalışmak düşmekte ve yine velilerimize kendi çocuklarıyla daha çok sahip çıkmak gibi bir görev düşmektedir." şeklinde konuştu.

"Ahlak üzerine inşa edilmemiş eğitim sisteminin geçerli olacağına inanmıyorum"

Programda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise eğitimde ahlakın önemine vurgu yaparak, "Yoğun öğrenci potansiyelinin olduğu ilimizde, istihdam potansiyelini de göz önünde bulundurarak, dünya standartlarında bilgi ve becerilere sahip nesiller yetiştirmek amacıyla Bakanlığımızca yapılan yeni düzenlemelerle çabalarımıza hiç ara vermeden devam etmekteyiz. Başarıyı yakalayabilmek için başta aileler olmak üzere toplumun bütün kesimlerinin katkısına, desteğine ve yardımına ihtiyacımız vardır. Biz eğitimde bilimi, aklı, sanatı, sporu ve ahlakı konuşacağız. Ahlak üzerine inşa edilmemiş eğitim sisteminin geçerli olacağına inanmıyoruz. İnsan temelli bir eğitim anlayışı temel hedefimiz olup bu yıl ilk defa eğitim hayatına başlayacak 9 bin 672 ilkokul 1. sınıf öğrencimizi siz değerli öğretmen arkadaşımıza emanet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Program öğrencilerin okuduğu şiirlerle son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.