Ahlaki yozlaşma oyun olarak nitelendirilemez

Ahlaki yozlaşma oyun olarak nitelendirilemez

Antalya'da bir ortaokulda yaşanan gayr-i ahlaki yakınlaşma hakkında konuşan Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, "Ahlaki yozlaşma 'oyun' olarak nitelendirilemez." dedi.

Antalya'da ortaokul yedinci sınıf öğrencisi S.Ö. ile lise 10’uncu sınıf öğrencisi A.K. arasında yaşanan gayr-i ahlaki yakınlaşmanın "oyun" olarak nitelendirilmesine tepki gösteren Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, "Ahlaki yozlaşma modern bir davranış ya da oyun olarak nitelendirilemez." dedi.

İddiaya göre Antalya'da aynı okulda okuyan S.Ö. (13) ile A.K. (16), okul bahçesinin arkasında sarılıp öpüştü. Bu sırada aynı okulda okuyan A.Ş, S.Ö. ile A.K.'nin videosunu çekti ve sosyal medya üzerinden S.Ö.'ye gönderdi. S.Ö. de videoyu 2 arkadaşı ile paylaştı. Aynı görüntü 2 kişi arasında daha paylaşıldı.

Bunun üzerine 13 yaşındaki A.Ş. hakkında "müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak", 16 yaşındaki A.K. hakkında ise "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, çocuğun cinsel istismarı", görüntüleri kendi aralarında paylaşan 4 öğrenci hakkında ise "çocukların kullanıldığı müstehcen yayınları nakletmek" suçlamasıyla Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

Hakim karşısına çıkarılan 6 öğrenciden 5'i beraat ederken, lise 10'uncu sınıf öğrencisi A.K, 7'nci sınıf öğrencisi S.Ö.'ye karşı basit cinsel istismar suçunu işlemekten 4,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

"Avukat Uzun, ahlaki yozlaşmayı oyun olarak nitelendirdi"

Karara tepki gösteren dava avukatı Sevcan Aydın Uzun, ahlaki yozlaşmayı oyun olarak nitelendirdi. Uzun, "Çocukların oyun olarak gördüğü bir hadise, ağır cezaya kadar geldi." dedi.

Hürriyet'ten Salim Uzun'a konuşan Avukat Uzun, "Neyse ki 5 çocuğumuz için beraat kararı aldık. Lise öğrencisi A.K. ile ilgili çıkan bilirkişi raporunda ergenliğin vermiş olduğu dürtülerle bu eylemi gerçekleştirdiği, cezaya gerek olmadığı vurgusu yapıldı ancak savcı ve hâkim bu talebi dikkate almadı. Duruşma sonunda A.K. basit cinsel istismardan ceza aldı." dedi.

"Ahlaki yozlaşma oyun olarak nitelendirilemez"

Avukat Sevcan Aydın Uzun’un yaşanan gayr-i ahlaki davranışı "oyun" olarak nitelendirmesine, Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas tepki gösterdi.

Arvas, İLKHA mikrofonuna yaptığı açıklamada, "Şunu açıkça belirtmek istiyorum ki İslami hassasiyetlerimizle dalga geçilecek hiçbir ahlaksızlığı kabullenmemiz mümkün değil. İslami terbiyeyle yetişmesi gereken bir çocuk, oyun adı altında gayr-i İslami bir davranışa sürüklenemez." dedi.

“Ahlaksızlığı oyun olarak nitelendirenler manevi değerlerden yoksundur”

Arvas, “Hele ki ortaokulda yapılan böyle bir ahlaksızlığı oyun olarak nitelendiren Avukat Sevcan Aydın Uzun, her halde milli ve manevi değerlerden haberi olmayan, milli ve manevi değerlerimizden yoksun bir insan. Biri 13, diğeri 16 yaşında olan iki öğrencinin evcilik oynama yaşı geçmiştir. Bu tür ahlaki yozlaşmalar oyun olarak nitelendirilemez. Okullarda bu gibi ahlaksız davranışlar sergileyen öğrencilere bu tür cezalar verilmesi, milli ve manevi değerlerimize has bir gençliğin yetişeceğini işaret eder." diye konuştu.

"Aynı yaştaki kızlardan evleneni yobaz, ahlaksızlık yapanı modern sayılıyor"

Genç yaşta evlenen kızlara gerici ve yobaz, aynı yaşta olup da gayr-i ahlaki davranışlar sergileyenlere ise modern ve çağdaş gözüyle bakan milli ve manevi değerlerden uzak insanların olduğunu söyleyen Arvas, "Bu durum biz velilerin de canını sıkıyor. Okulların derhal düzenli bir eğitim sistemine geçmesi gerekiyor. Öğrencinin okulda ne yaptığı ve kimlerle arkadaş olduğu yakından takip edilmeli. Bu tür gayr-i ahlaki davranışların önüne geçilebilmesi adına neler yapılacağına dair toplantılar yapılmalı. Biz veli olarak çocuklarımızı okula gönderiyoruz, bunların ifade ettikleri gibi 'kötü ve ahlaksız oyun sirklerine' değil." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.