"Ahlakın olmadığı bir dünya zifiri karanlıktır"

"Ahlakın olmadığı bir dünya zifiri karanlıktır"

Psikiyatrist Prof. Dr. Kemal Sayar, ahlakın olmadığı bir dünyanın zifiri karanlık ve boş olduğunu söyledi.

KONYA - Konya Büyükşehir Belediyesi Kılıçarslan Gençlik Merkezi'nin "Yaşam Becerileri Eğitim Programı" kapsamında Psikiyatrist Prof. Dr. Kemal Sayar, "Ahlakın Psikolojimizdeki Yeri" konulu eğitim verdi.


Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Muhammed Emin Şahin, Kılıçarslan Gençlik Merkezi Müdürü Alper Oral ile Gençlik Meclisi ve Gençlik Merkezi üyesi öğrenciler katıldı.


Konuşmasında ahlakın olmadığı bir dünyanın zifiri karalık ve boş olduğunu belirten Prof. Dr. Kemal Sayar, herkesin birbirini gözettiği ve iyiliğin hakim olduğu bir dünyada yaşamak istediğini vurguladı.


Dünyada sadece en güçlü organizmaların ayakta kalmadığını, birbiriyle dayanışma gösteren, birbirine yardım eli uzatanların da ayakta kaldığını kaydeden Sayar, "Hepimiz, ahlakın oluşumuna kendimizi daha iyi insanlar kılarak katkıda bulunacağız. Ama buna en önce eksikliği kendimizin bilerek başlayacağız." dedi.


Öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Psikiyatrist Prof. Dr. Kemal Sayar, programın sonunda kitaplarını imzaladı. (İlyas Yavuz - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.