Ahlaksızlıklarıyla helak olduklarına inanılan Pompei'de külle kaplı 2 ceset bulundu

Ahlaksızlıklarıyla helak olduklarına inanılan Pompei'de külle kaplı 2 ceset bulundu

Büyük bir sapıklık içerisindeyken lavlar altında kaldıklarına inanılan İtalya'nın Napoli kenti yakınlarındaki Pompei Antik Kenti'nde küllerle kaplı 2 insan bedeni bulundu.

Roma İmparatorluğu’nun ahlaksızlıkta sınır tanımayan şehri olarak bilinen Pompei şehrinde yeni kalıntılar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

İtalyan ANSA ajansının haberlerine göre, Pompei'ye bağlı 700 metre mesafedeki Civita Giuliana'daki kazı çalışmaları sırasında alçı kalıp tekniği sayesinde küllerle kaplanmış yan yana 2 insan bedenine ulaşıldı.

Bulunan cesetlerden birinin kürk giyen 40 yaşında bir asilzade olduğu, diğerininse yüksek ihtimalle bu asilzadenin 20'li yaşlarındaki kölesi olduğu belirtildi.

Büyük bir sapıklık içeresinde olan Sodom ve Gomore gibi Allah tarafından cezalandırılan şehirlerden birisi olduğuna inanılan Pompei, Vezüv Yanardağı'nın MS 79'da patlamasıyla lavlar altında kaldı.

1700'lü yıllarda ilk kalıntılarına rastlanan Pompei'de insanların bazıları da ahlaksız fiillerini işlerken patlamaya yakalanmış, o şekilde taşlaşmışlardı.

Bölgede bulunan resimler de ahlaksızlığın bir belgesi olarak günümüze ulaşmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler