Ahlatlı Patates Üreticileri Zarar Etti

Ahlatlı Patates Üreticileri Zarar Etti

Ahlatlı patates üreticileri bu yıl ürettikleri patateslerin iç piyasada satılmadığını belirterek devletin patateslerin ihracı için kendilerine yardımcı olması gerektiğini ifade ettiler.

BİTLİS - Ahlatlı patates üreticileri bu yıl ürettikleri patateslerin iç piyasada satılmadığını bu nedenle zor durumda olduklarını ifade ettiler. Komşu ülkelerdeki ekonomik istikrarsızlık nedeniyle patates ihracatının tahminlerinin altında olduğunu ifade eden patates üreticileri, patateslerin ihracı konusunda devletin kendilerine yardımcı olması gerektiğini belirtiler.

 

Ahlat'a bağlı olan Güzelsu köylüleri yetiştirdikleri patateslerin tüketiminin tahmin edilenin de altında olduğunu belirttiler.

 

Patates üreticisi Hamit Altıntaş ektikleri patateslerin sofralara ulaşana kadar masraflarının çok olduğunu ifade ederek "Tohum parası, gübre, sulama, elektrik, ambar, nakliyat, işçi parası derken büyük bir külfet altına giriyoruz."dedi.

 

Altıntaş, "Bütün bu masraflar karşısında tüketim çok olacak ki emeklerimiz boşuna gitmesin. Bu yıl üretim çok ancak ihracat olmadığı için ürünlerimiz elde kaldı. Önceki yıllarda yetiştirdiğimiz patatesin büyük bir oranını yurt dışına Rusya,Irak,Suriye,İran ve Türki Cumhuriyetlerine ihraç ediyorduk. Ancak bu yıl komşu ülkelerdeki ekonomik istikrarsızlık nedeniyle ihracat pek olmadı. Bu iş için kooperatiflerden destek aldık. Kooperatiflere olan borcumuzu bile ödeyecek gücümüz yok. Devlet patateslerimizin ihracı noktasında bizlere yardımcı olmalıdır. (Erkan Yürek-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.