Ahlat'ta doğan güneş bir medeniyetin ihyasına vesile oldu

Ahlat'ta doğan güneş bir medeniyetin ihyasına vesile oldu

Devam etmekte olan "1071 Malazgirt Zaferi Kutlamaları"nı değerlendiren Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, bin yıl önce Ahlat'ta doğan güneşin, bir medeniyetin ihyasına vesile olduğunu belirtti.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde 28'nci Uluslararası Ahlat-Avrasya Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen "1071 Malazgirt Zaferi Kutlamaları" üçüncü gününde de devam ediyor. Yaklaşık 2 aydır hazırlık çalışmalarının ardından başlayan etkinliğe yoğun katılım sağlanıyor.

Bitlis'in Ahlat ilçesi Çarho mevkiinde başlayan etkinliği değerlendiren Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, geçen yıla nazaran etkinliğe daha yoğun bir katılım sağlandığını söyledi.

Festivali 1071 ruhuyla başlattıklarını belirten Çoban, "Takriben 2 aydır bir hazırlığımız vardı. 28'nci Uluslararası Ahlat-Avrasya Kültür ve Sanat Festivali kapsamında yürüttüğümüz bir festival. Sayın Cumhurbaşkanımızın 1071 çağrısına iştirak ederek, artık 1071 ruhuyla birleştirdiğimiz bir festivaldir. Türkiye'deki bütün illerin birliğini ve bütünlüğünü, 80 milyonun o çağrıya muhabbetle koşma adına, bin yıl önce ecdadımızın başlatmış olduğu büyük bir medeniyetin temsilini gerçekleştiriyoruz. Herkesi kucaklayacak bir şuurla bütün Yörük Türkmen Obaları, dernekler, sosyal kültürel aktiviteleri yürüten STK, bütün kuruluşlarımızla biz Ahlat'ta, büyük Türk komutan Sultan Alparslan'ın yaptığı gibi milletimizi, medeniyetimizi, kültürümüzü ihya edecek bir çalışmayı yürütüyoruz." dedi.

"Her ilimizi Ahlat'ta buluşturuyoruz"

Bin yıl önce Ahlat'ta doğan güneşin, bir medeniyeti ihya ettiğini dile getiren Çoban, şunları söyledi:

"El sanatlarımızla 80 vilayetten insanları burada ağırlıyoruz. Bütün belediyelerimizi Ahlat'ta ağırlıyoruz. Ahlat çarşısında yöresel ürünlerimizi sergiliyoruz. En önemlisi her ilimizi Ahlat'ta buluşturuyoruz. Bin yıl önce Ahlat'ta doğan güneş, bir medeniyetin ihyasına vesile olmuştu. Bundan sonra da inşallah milletimizin ihyasına, kalkınmasına, birliğine, dirliğine vesile olacak bir çalışmayı yürütüyoruz."

Düzenlenen etkinliğin coşkuyla devam ettiğine vurgu yapan Çoban, çalışmayı Türkiye Okçular Federasyonu üzerinden yürüttüklerini ifade etti.

"Kürdü, Türkü, Arabı, birbirimizle kardeşliğimizi baki kılacak çalışmalar yürütüyoruz"

Çoban, "Şölenimiz muhteşem bir heyecanla geçiyor. Etkinliklerimiz çok iyi yürüyor. Etnospor'u yürütüyoruz. Etnospor'un içerisinde atlı okçuluk, okçuluk, güreş, yağlı güreş, karakucak, kısacası Okçular Federasyonu üzerinden yürüttüğümüz bu çalışma, tüm Türkiye'yi kucaklamaya yetti. Çağrı Sayın Cumhurbaşkanımızdan, koşu milletimizden devam ediyoruz. Her yıl katılım daha da artıyor. En önemlisi burada Kürdü, Türkü, Arabı, birbirimizle kardeşliğimizi baki kılacak çalışmalar yürütüyoruz. Biz bu vatanı çok seviyoruz. Bu vatanın her bir karışı bizim için kıymetli. İnsanımızı çok seviyoruz. Kısacası birliğimize, dirliğimize, hiçbir kem göz diktirmeyeceğiz." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler