Ahmed el-Hacc Ali: Cuma günkü öfke gösterilerine katılmak dini görevimizdir

Ahmed el-Hacc Ali: Cuma günkü öfke gösterilerine katılmak dini görevimizdir

Filistinli Milletvekili Ahmed el-Hacc Ali, Filistin halkını, işgal altındaki topraklarında yürütülen yasa dışı yerleşim yerlerine karşı Cuma namazından sonra düzenlenecek öfke gösterilerine katılma çağrısında bulundu.

Öfke gösterilerine katılmanın ulusal ve dini bir görev olduğunu vurgulayan el-Hacc, siynist işgal rejiminin vahşetine ve insanlık dışı uygulamalarına hayır demenin vatan borcu olduğunu aktararak, Filistin topraklarını müdafaa etmenin yalnızca şerefli ve onurlu insanların harcı olduğunu söyledi.

Filistinli Milletvekili el-Hacc, işgal rejimini ve siyonist yerleşimcileri vatan topraklarından püskürtünceye dek mücadele etmeye devam edeceklerinin altını çizerken, direniş ve mukavemetten geri durmama konusunda uyarıda bulundu.

Allah yolunda cihad etmenin karşılığının Allah nezdinde sonsuz mükafatları olduğuna dikkat çeken el-Hacc, işgal rejiminin saldırılarını bertaraf etmek için kolları sıvama vakti geldiğini belirterek, “Durma değil harekete geçme zamanı.” ifadelerini kullandı.

Filistinlilerin, maruz kaldıkları baskın ve saldırılara sert tepki göstermesinin dengeleri altüst edeceğini söyleyen Milletvekili, bu durumda işgal rejiminin, siyonist yerleşimcilerin önünü kesmek zorunda kalacağını belirtti.

Ahmed el-Hacc, “Siyonist yerleşimcilerin, taşla bile olsa direniş gücünü hissetmesi onları geri çekilmeye zorlayacaktır. Çünkü tüm dünya sadece güçlülere saygı duyar.” dedi.

Diğer taraftan Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS), direniş grupları ve İslami cemaatler, Filistin halkına, siyonist yerleşimcilerin işgal altındaki Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'ya yönelik sistematik baskınlarını protesto için Cuma günü düzenlenecek öfke eylemlerine katılma çağrısında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.