Aile Meclisi'nden Fransa'daki ensest skandala ilişkin açıklama

Aile Meclisi'nden Fransa'daki ensest skandala ilişkin açıklama

Türkiye Aile Meclisi Platformu Başkanı Âdem Çevik, Fransa’da yaşanan ensest skandalını lanetleyerek İstanbul sözleşmesi, CEDAW ve Lanzarote gibi sözleşmelerin bahane edilerek sergilenen ahlaksızlıklara karşı harekete geçilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Aile Meclisi Platformu Başkanı Âdem Çevik, Fransa'da yaşanan ahlaksızlıkların ardından yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Batılılardan alınan kültür ve medeniyetin toplum yapımıza uygun olmadığını belirten Çevik, batıdan ithal edilen anlaşma ve sözleşmelerin iptal edilmesini veya medeniyetimize uygun bir şekilde düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.

Fransa'da gündeme gelen ensest skandalını lanetleyen Çevik, "Batıda pedofili skandallarının ardı arkası kesilmezken, şimdi buna bir de ensest skandalı eklendi. Fransa eski Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner’in kızı Camille Kouchner’in yazdığı 'La Familia Grande' (Büyük Aile) adlı kitapta, erkek kardeşi Antoine’ın 14 yaşındayken üvey babası, ünlü siyaset bilimci ve anayasa uzmanı Olivier Duhamel tarafından cinsel istismara uğradığını açıkladı. Fransa’da her on kişiden birinin ensest mağduru olduğuna işaret ediliyor. Bu oran 6,7 milyon kişi anlamına geliyor. Ensesti gerçekleştirenlerin yüzde 95’inin erkek, mağdurların yüzde 77’sinin kız çocukları ve mağdurların dörtte üçünün on yaşının altında olduğu bildiriliyor." dedi.

Ensest skandallarının Fransa'da yapılan yasa değişiklikleriyle gerçekleşeceğine dikkat çeken Çevik, "Adalet Baklanı Eric Dupont-Moretti, 9 Şubat’ta bu konuyla ilgili yasada değişikliğe gidileceğini açıkladı. Ancak dindar çevreler ve kilisenin de katılımı ile tartışma giderek büyüyor. Mevcut yasaya göre rıza yaşı Fransa’da bugün geçerli olan, İstanbul sözleşmesinin ve Lanzarote’nin 'Gender' tanımlamasına göre, toplumsal cinsiyet çerçevesinde bireylerin cinsel deneyim, yönelim ve tercihleri için son yapılan yasa değişikliği ile 13 yaş olarak belirlenirken, Macron Hükümeti, bir yetişkinin 15 yaşından küçük biriyle cinsel ilişkiye girmesi halinde rıza unsurunu da dikkate almamayı planlıyor." diye konuştu.

"Milletin namusuna yönelik ifsat hareketlerinin önüne geçilmeli"

Feminist ve cinsi sapıklık lobisinin Allah'ın emri olan evliliği ahlaksızlık olarak gördüğüne dikkat çeken Çevik, şeytani pisliklerin laiklik, özgürlük ve çağdaşlık adı altında güvence altına alınabildiğini vurguladı.

Çevik, Feminist ve cinsi sapıklık lobisi, 18 yaş altı Allaha adanmış kutsal evliliği ahlaksızlık ve suç olarak tanımlayıp, ceza mahkemesine konu edinirken, şeytani bir akılsızlığa hizmet eden yaklaşımlar, laiklik, özgürlük ve çağdaşlık olarak tanımlanabiliyor. 'Yeni Normal' dönemin normlarına karşı iman, ahlak, şeref, namus, iffet, akıl, erdem ve vidan sahibi herkesi bu rezalete karşı çıkmaya çağırıyorum. Bu kahpeliği lanetliyorum. Cumhurbaşkanlığı makamını, yasama, yürütme, yargı, siyasi partileri, sivil toplum örgütlerini, medyayı, bütün dini cemaatleri ve meslek örgütlerini İstanbul sözleşmesi, CEDAW ve Lanzarote bahanesi ile uygulamalarla sergilenen ahlaksızlığa ve ifsat hareketlerine karşı herkesi bir an evvel harekete geçmeye çağırıyoruz. Milletin imanı, namusu, haysiyeti, şerefi, aklı ve vicdanına yönelik, ifsat hareketinin bir an evvel önüne geçilmeli, bunları destekleyen her türlü örgütlenme ve yayın durdurulmalıdır." şeklinde konuştu.

"Ahiret gününe inananları aileyi yıkmaya çalışan bu tür sözleşmelere karşı seslerini yükseltmeye davet ediyoruz"

İstanbul sözleşmesi vb. sözleşmelerin engellenmesi ve aile kavramının insanlık tarafından korunması gerektiğini ifade eden Çevik, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Aile bir ülke ve toplumun temel taşı, devleti ayakta tutan hücresidir. Aileyi kaybettiğinizde geriye fazla bir şey kalmaz. Bizi din, ahlak ve gelenekten bağımsız bireylere dönüştürmek isteyen aileleri ve gelecek nesiller için nötr olmaya çağıran komploya karşı sivil, siyasetçi, yurtsever herkes bu mücadelede birlik olmaya, elbirliği yapmaya topyekûn mücadeleye çağırıyoruz. Söz konusu sözleşmelere destek veren, bu anlamda 'emri bil maruf, nehyi anil münker' sorumluluğunu yerine getirmeyen, haksızlıklara, zulme, sömürüye ve aileyi yıkmaya çalışan hareketine karşı çıkmayıp sesiz kalanları sesini yükseltmeye çağırıyoruz.  Allah'a ve ahiret gününe iman eden politikacıyı, bürokratı, STK temsilcilerini, medya mensuplarını, kanaat önderlerini, akademisyenleri ve diğer kişileri tövbe etmeye, seslerini yükseltmeye çağırıyoruz." 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler