Aile, sağlam bir toplumun yıkılmaz kalesidir

Aile, sağlam bir toplumun yıkılmaz kalesidir

Bu yıl Mevlid-i Nebi Haftasında aile mefhumuna dikkat çekileceğini belirten Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, ailenin yıpratılmaya çalışıldığını belirterek ailenin sağlam bir toplumun yıkılmaz kalesi olduğunu ifade etti.

Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Sarıkaya, "Zulmün ve cehaletin dünyayı esir aldığı dönemde bir doğuş gerçekleşti. 1448'inci doğum yıldönümünü idrak ettiğimiz Muhammed'ül Emin (Sallallâhu Aleyhi ve Sellem) yepyeni muştularla dünyayı aydınlatan Allah'tan aldığı ilkeleri getirdi. Diyanet İşleri Başkanlığımızın Rebîülevvel ayına denk gelen ilk haftayı 'Mevlid-i Nebi Haftası' olarak belirlediği tarihten itibaren çeşitli programlar ile gündem (tema) belirlenmektedir. 8-15 Kasım 2019 tarihleri arasında, Kur'an-ı Kerim ziyafetleri, Mevlid-i Şerif, konferans ve ziyaretlerle haftamızı değerlendirmeye gayret etmekteyiz." dedi.

"Bu sene ana başlığımız 'Peygamberimiz ve Aile' olarak belirlenmiştir"

Ailenin sağlam bir toplumun yıkılmaz bir kalesi olduğunu ifade eden Sarıkaya, "Günümüzde fazlaca yıpranan ve yıpratılmaya çalışılan aile yuvası Peygamberimizin örnekliğinde nasıldı? O, nasıl bir aile reisi idi? Bu soruların cevabını bulup toplumumuza aktarmak arzusundayız. Bu vesile ile Mamurat'ül Aziz'in (Elazığ) aziz insanlarına Hazreti Peygamber'i ve O'nun aile örnekliğini kendilerine örnek seçmelerini temenni ediyoruz. 1448 yıl önce dünyayı aydınlatan ve teşrifleri ile gönüllere sürur veren Mevlid-i Nebi'nizi tebrik ederim. Günlerimiz, aylarımız ve yıllarımızın iyilikler ve güzellikler getirmesini Rabbimden niyaz ederim" ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.