Ailelerin evlat nöbeti 200'üncü gününde

Ailelerin evlat nöbeti 200'üncü gününde

Her sabah bir umutla uyanıp, HDP Diyarbakır İl Binası önüne gelen aileler, çocuklarından gelecek hayırlı bir haberi bekliyor.

Oğlu PKK tarafından kaçırıldığı gerekçesiyle 22 Ağustos 2019'da HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan Hacire Akar'ın kararlı duruşu ve evladına kavuşması, çocukları kaçırılan diğer anne ve babalara umut kaynağı oldu.  

Akar'ın mücadelesini örnek alan Fevziye Çetinkaya, Remziye Akkoyun ve Ayşegül Biçer'in 3 Eylül'de başlattığı evlat nöbetine katılanların sayısı günden güne artarak 139'a ulaştı.

200 gün süre içerisinde; Hatice Ceylan’ın oğlu Cafer, Hüsniye-Hüseyin Kaya çiftinin kızları Mekiye, Halime Kadran’ın torunu Halil İbrahim Kadran, Necla- Metin Açan çiftinin oğlu Harun Açan, Nizamettin- Aslıhan Eşrefoğlu çiftinin oğlu Hüseyin, Gevriye Ayhan’ın kızı Pelda, Melik Aslan’ın oğlu Volkan, Muhteber Birlik’in oğlu Veysi Birlik, Cahide Alkan’ın oğlu Mehmet Emin,  Şahize Altınkaynak’ın kızı Halise Alptekin ve Naime Dalmış kızı Tekoşin Açar'ın PKK'den kaçarak, güvenlik güçlerine teslim olmuş, 13 ailede çocuğuna kavuşmuştu.

Ağrı’dan gelen baba Salih Gökçe, 2015 yılında çocuğu Ömer Gökçe’nin (19) İstanbul’da çalışırken kaybolduğunu, oğlunun Suriye’de olduğuna inandığını belirterek, 17 Eylül'de oturma eylemine katıldığını hatırlatan baba Gökçe, HDP'lilerin çocuğunu getirmeden gitmeyeceğini söyledi.

Gökçe, "Bugün 200'üncü günümüze girdik ve ben çocuğumu HDP'den istiyorum. Eğer HDP'liler benim çocuğumu getirmezse ben buradan gitmeyeceğim. Daha öncede söylemiştim burada karda, yağmurda yağsa ben buradan gitmeyeceğim. Burada gün geçtikçe aile sayısı artıyor. HDP'liler burada 1-2 ay kalacağımızı ve gideceğimizi sanıyorlardı ama biz virüse rağmen biz buradan gitmiyoruz." dedi.

İstanbul'da ikamet eden Şevket Bingöl, oğlu Tuncay'ın (19) 2014'de PKK'liler tarafından kandırılarak kaçırıldığı gerekçesiyle 13 Eylül 2019'da oturma eylemine katılmıştı.

HDP'nin çocukları kandırarak PKK'ye katılmalarını sağladığına işaret eden Bingöl, "HDP'liler çocukları götürmediğini söylüyor ama bakıyoruz ki; polis ve asker çocukları HDP/PKK götürdü. 200 günde değil 200 yıl geçse dahi biz çocuklarımızı almadan buradan gitmeyeceğiz. Biz biliyoruz ki HDP Kürtlerin kanı üzerinde milleti kandırıyor. PKK dağdan gelip çocukları götürmüyor HDP'liler onları dağa gönderiyor."

İLKHA


Ailelerin evlat nöbeti 200'üncü gününde

Ailelerin evlat nöbeti 200'üncü gününde

Ailelerin evlat nöbeti 200'üncü gününde

Ailelerin evlat nöbeti 200'üncü gününde

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler