Ailelerin evlat nöbetindeki bekleyişleri 245'inci gününe girdi

Ailelerin evlat nöbetindeki bekleyişleri 245'inci gününe girdi

Çocukları dağa kaçırılan ve HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde eylem başlatan ailelerden Solmaz Örünç 210 gündür, anne Zümrüt Salim ise 26 Şubat'tan bu yana umutlu bir bekleyişle evlatları Baran ve Hamza'yı beklemeye devam ediyor.

Merkez Bağlar ilçesinde bulunan HDP Diyarbakır İl Binasının önünde evlat nöbeti tutan aileler, kararlı tutumları değişmiyor.

Acılı aileler tek amaçlarının çocuklarının geri gönderilmesi olduğunu belirtiyor.

Gözlerindeki hasret, umut ve acı dolu bakışlarıyla etrafı gözleyen aileler, gelecek güzel bir haber bekliyor.

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinden 6 yıl önce 14 yaşında dağa kaçırılan oğlu Hamza için gelen anne Zümrüt Salim, evladına kavuşuncaya kadar oturma eylemine devam edeceğini söyledi.

"Oğlumu almadan buradan gitmeyeceğim"

Anne salim, "Ben oğlum Hamza'ya kavuşmak için Hakkâri'den buraya geldim. Oğlumu almadan buradan gitmeyeceğim.  Oğlum beni görüyorsan gel. Çok hastayım. Bana acı ve eve geri gel. Senin için buraya gelmişim. Oğlum seni bekliyorum. Yeter artık evine gel." dedi.  

"Oğlum seni çok özledim evine dön"

Van'da 5 yıl önce kandırılarak dağa götürülen oğlu Baran Örünç için evlat nöbetine katılan anne Solmaz Örünç, 210 gündür burada olduğunu, oğlu Baran için geldiğini söyledi.

Örünç, "HDP'liler, Oğlum Baran'ı 5 yıldır dağa kaçırmışlar. Oğlum senin yerin orası değil. Senin asıl yerin evindir. Oğlumu çok özledim. Baban hastadır. Gel devlete teslim ol. Devlet sana adaletli davranacak. 13 kişi geldi ve teslim oldu. Oğlum seni çok özledim evine dön. " ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.